Igor Pervić, glumac koji je preminuo 23. aprila 2019. godine, pričao je svojevremeno kako je 5. oktobra 2000. godine ceo dan je proveo ispred Skupštine.

Uveče je bio na terasi Skupštine grada.

„Naravno, bio je tu i Zoran Đinđić i ceo tadašnji DOS. I svi smo bili u fazonu ‘Sutra, kada svane, sve će biti drugačije i svi ćemo živeti u sreći i veselju’

A šta se desilo? Nije se desio 6. oktobar kao što svi znamo. Nisu se dogodile stvari koje je trebalo da se dogode“, ispričao je svojevremeno u intervjuu za Nedeljnik Igor Pervić.

Imao je tada prilike i da razgovara sa Đinđićem na balkanu Skupštine grada.

„Kako da ne, ali ipak je on imao preča posla. Izljubili smo se. Tu je bio Koštunica koji je posle radio šta je radio. Sve je tog dana imalo neku energiju koja se kasnije izgubila. I ti ljudi koji su bili s nama tog 5. oktobra osetili su želju za vlašću“, rekao je Pervić.

U tom razgovoru prisetio se i 2003. godine kada je ubijen Đinđić.

„Sedeo sam sa tadašnjom devojkom Jovanom Petrović u selu Baćevac gde smo tada živeli. I sad se naježim kada se setim trenutka kada smo saznali da je Đinđić ubijen. Plakali smo na terasi. Đinđić je bio neki zrak nade. Imao je energiju, školovao se u Nemačkoj i vratio se ovde iako je imao izglednu karijeru u inostranstvu. On je zaista voleo ovu zemlju i želeo je da pomogne“, rekao je on.

Ceo tekst poslednjeg intervjua Igora Pervića za Nedeljnik pročitajte OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.