Svetski dan pozorišta u Ateljeu 212

0

Na svetski dan pozorišta 27. marta u 19.30 scena Mira Trailović u Ateljeu 212 kao  šesta  premijera ove sezone predstava Sin ,Florijana Zelera  savremenog francuskog romanopisaca i dramskog pisaca.

Dobitnik je mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo izmedju ostalih dobitnik Molijerove nagrade.  Časopis Gardijan ga je proglasio “najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”.

Komad „Sin“u režiji Ane Tomović, treći je komad Zelerove triologiji unutar koje pisac istražuje porodične odnose uvek fokusirajući jednog člana porodice.

Prvi deo te trilogije je komad „Otac“, koji je i najnagrađivanijiZelerov dramski tekst, upravo je snimljen i film sa Entoni Hopkinsem i OliviomKolman u glavnim ulogama. Drugi je komad „Majka“ koji je imao svoju premijeru u Njujorku sa Isabe lIper Krisom Notom..Njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji,Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim dražavama…

Komad „Sin“ pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose.Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od njegovih drama u našoj zemlji.Predstava je realizovana u koprodukciji sa Beoartom.

Rediteljka predstave je Ana Tomović.

Prevoditeljka teksta je Ivana Dimić.

Dramaturg Dimitrije Kokanov.

Scenografkinja je Jasmina Holbus.

KostimografkinjaMomirkaBailović.

Psihološkinja saradnica na predstavi Nina Umićević.

U predstavi igraju:, Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević

Bane Zeremski Relja Janković,Luka Grbić prvi put u Ateljeu 212 u ulozi Sina.