Zvuči nebitno, ali kad krene novi ciklus nerviranja biće važno: Srbija u drugom šeširu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

0
(Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

Fudbalska repezentacija Srbije je osvajanjem boda u Mađarskoj u okviru Lige nacija obezbedila mesto u drugom šeširu pred izvalečnje grupa za kvalifikacije za Mundijal.

Ono što je sto odsto sigurno pred izvlačenje grupa 7. decembra, to je da će u prvom šeširu biti Belgija, Francuska, Engleska, Portugalija, Španija, Hrvatska, Italija, Danska, Nemačka i Holandija.

U drugom šeširu će biti Švajcarska, Poljska, Švedska, Vels, Austrija, Ukrajina, Turska, Srbija i Slovačka.

Borba je za to poslednje mesto u drugom šeširu, drži ga trenutno Rusija, ali ako izgubi u sredu u Beogradu, mogla bi da se sruši u treći šešir. Rumunija, Republika Irska i Norveška se nadaju tome, jer bi jedna od njih mogla da uskoči u drugi razred.

Društvo u trećem šeširu pored te tri reprezentacije – ako neka ne zameni mesto sa Rusijom – čine i Mađarska, Češka, Škotska, Island i Severna Irska. Dva poslednja mesta trenutno drže Finska i Bosna i Hercegovina, a da li će ostati, zavisi od rezultata u poslednjem kolu Lige nacija.