Kasno sinoć su na beogradski aerodrom sleteli Aurelija Tijere Čaplin iz Pariza i Džejmi Martinez iz Majamija. Oni će, zajedno sa timom sjajnih tehničara iz Italije i Francuske koji su neizostavni deo scenske magije, izvesti predstavu Zvona i čini u okviru 21. Beogradskog festivala igre.

Sala Jugoslovenskog dramskog pozorišta je već nekoliko dana rasprodata, a interestovanje publike ne jenjava. Zvona i čini su komad čiju režiju potpisuje Viktorija Čaplin, ćerka čuvenog Čarlija Čaplina i Une O’Nil, a koji već nekoliko sezona predstavlja pravi dragulj na evropskim scenama.

Kritičar londonskog Telegrafa je zapisao: „Zvona i čini nose duh nadrealnog humora i nepredvidivosti, ispunjavajući poetski nestašluk koji implicira naslov”… Dok u pariskom Ekspresu, njegov kolega navodi: ”dozvolite mi da vam predstavim najlepšu predstavu meseca, godine, decenije, a možda i veka! Retke su predstave koje iznesu poeziju na tako zarazan i očaravajući način”…

Aurelija Čaplin je posetila Beograd u decembru prošle godine. Tada se srela sa predstavnicima medija, razgovarala sa ministarkom kulture Republike Srbije, gospođom Majom Gojković, ali i održala radionice za mlade igrače. Sutra uveče, prvi put će nastupiti u Srbiji. Novinarima je rekla da “postoji veliko uzbuđenje, jer su ovoga puta Zvona i čini deo velikog i važnog evropskog festivala igre”. Na brojna pitanja o svom dedi, odgovarala je da ga nažalost ne pamti dobro, ali da ga je “kao i njegova brojna publika, najviše otkrivala i zavolela kroz filmove”.

  1. Beogradski festival igre se nastavlja predstavama Kompanije Ervea Kubija iz Kana u Pozorištu na Terazijama, koje su takođe skoro sasvim rasprodate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.