Zvezdu sankcionisana za incidente na utakmici sa Midtjilandom: UEFA odredila kaznu…

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO)

Crvena zvezda je saznala kaznu za incidente sa utakmice Lige Evrope protiv Midtjilanda, kada je teže povređen pomoćni trener Federiko Panonćini. Naime, UEFA je kaznila je Crvenu zvezdu jednom utakmicom bez publike i novčano sa 45.000 evra zbog dešavanja na meču sa Mitdjilandom, prenosi Mocart sport.

Navijači su po završetku meča protiv danske ekipe nezadovoljni suđenjem zbog dva crvena kartona i nedosuđenim penalom krenuli da zasipaju sudije predmetima sa tribina. Međutim, jedna flaša je pogodila pomoćnika Dejana Stankovića Federika Panonćinija koji je zbog teške povrede završio u bolnici.

Igrači Midtjilanda su iz straha odbili da napuste stadion kroz tunel ispod severne tribina, a tada je reagovao Milan Borjan, golman crveno-belih koji je smirio navijače i pomogao gostujućim fudbalerima da napuste teren.

Kada je novčana sankcija u pitanju, Zvezda je za incidente na tribinama kažnjena 34.000 evra, dok 11.000 evropskih novčanica predstavlja kaznu za kašnjenje Stankovićevih izabranika prilikom izlaska na teren uoči utakimce i pred početak drugog poluvremena.