Pravna služba Fudbalskog saveza Srbije donela je ovog petka odluku da Crvenoj zvezdi dodeli titulu iz 1946. godine.

Glasanjem tri za crveno-bele, jedan uzdržan, a jedan protiv, osvojena je 30. titula, čime će na crveno-belom dresu biti prišivena treća zvezdica na grbu, prenosi Blic.

Zvezda je pokrenula ovu incijativu za priznavanje titule iz prvenstva 1946. godine, koje je održano na nivou Republike Srbije. Ta titula je u Hrvatskoj priznata Hajduku iz Splita za takmičenje održano u okviru Hrvatske.

Dugo je trajala borba pravnog tima crveno-belih da im se prizna ova titula osvojena još 1946, nisu sa tim bili saglasni čelnici Fudbalskog kluba Partizan, a na izbornoj sednici Fudbalskog saveza Srbije generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić najavio je da će podneti zvaničan predlog da se klubu iz Ljutice Bogdana ta titula i prizna.

Dva meseca kasnije, pravna služba FSS-a presudila je u korist Zvezde, koja je ovom odlukom zvanično došla do 30. titule u istoriji kluba, pa će od naredne sezone iznad grba šampiona Srbije umesto dve, biti tri zvezdice.

Komentar(1)

  1. H.U.D.
    10. мај 2019. 22:58

    Ne "prvenstva" nego kvalifikacionog turnira, i ne "Republike Srbije" nego uže Srbije bez Vojvodine i Kosova ( i Metohije) Izgleda da bi ona stara ( i nikad tačna) parola sada trebala da glasi: "zvezda - uža Srbija, nikad cela Srbija"

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.