Zvezda pisala Vučiću oko utakmice protiv Milana: “Možete da nam pomognete da dočekamo velikog rivala pred navijačima. Kako je moglo na Superboulu…”

2
Fotografija: Igor Pavićević

Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom su ga zamolili za pomoć da se utakmica protiv Milana u Ligi Evrope odigra na Marakani pred navijačima.

Klub je u pismu zatražio da se dopusti ulazak 15.000 navijača, što predstavlja oko jedne trećine kapaciteta stadiona.

“FK Crvena zvezda je spreman da organizuje utakmicu uz prisustvo 30 odsto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona, a u skladu sa protokolima UEFA za organizaciju utakmica tokom perioda pandemije virusa covid-19”, stoji u pismu koje prenose mediji.

U ovom pismu koje su potpisali predsednik kluba Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić, navodi se da je interesovanje javnosti ogromno, kao i da bi klubu mnogo značila podrška navijača:

“Zbog toga verujemo da snagom Vašeg autoriteta mažete da nam pomognete da dočekamo veliki Milan, sa kojim imamo dugu tradiciju međusobnih duela, pred navijačima. FK Crvena zvezda bi u organizaciji utakmice striktno poštovala sve propisane mere: obezbeđivanje fizičke distance, nošenje maski, provera telesne temperature i drugi elementi propisani strogim protokolima republičkog kriznog štaba i UEFA”, stoji u pismu Zvezde.

Zvezda se potom pozvala na to informacije po kojima je Srbija u samom vrhu na svetu po vakcinaciji, pa bi rizici, kako tvrde, bili svedeni na minimum.

“Poznato je da bi utakmica u Beogradu predstavlja veliku promociju za našu Srbiju i Beograd kao i da smo nedavno imali pozitivan primer organizacije Superboula u SAD, a uz prisustvo 30 odsto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona nadamo se da ćete naći nas zahtev kao opravdan”, navedeno je u ovom pismu.

2 KOMENTARA

  1. čega promocija?
    antifudbala?
    milan protiv 11 golmana i bekova
    neozbiljni ste

Comments are closed.