“Zvali su me u Zvezdu, Partizan, Hajduk… Ja bih mogao da vodim samo Vojvodinu”: Milan Mandarić o Abramoviču, navijačima i regionu

0
EPA/TOM HEVEZI

Doskorašnji vlasnik Olimpije iz Ljubljane Milan Mandarić otkrio je da je imao pozive iz nekoliko klubova iz regiona.

Bivšem vlasniku Portsmuta, Nice i Lestera nije bilo zanimljivo preuzimanje klubova koji su ga zvali.

– Zvali su me u Crvenu zvezdu i Partizan. Pomogao sam Crvenoj zvezdi, doveo sam Piksija, Belodedića, kao i neke druge igrače. To sam ponovio i ljudima iz aktuelne srpske vlasti. Hvala na pozivima, ali ja sam osoba koja ima projekte. Na primjer, zvali su me i iz Hajduka iz Splita. Sve su to fantastični klubovi, imaju navijače, ali imaju i probleme. Iskreno, oni imaju probleme koje država treba da riješi. Ja uvijek tražim punu odgovornost, punu kontrolu i vlasništvo u klubu. Ako me pitate da li bih sada vodio klub u Srbiji, ako bi tako nešto i uradio, mogao bih samo svoju Vojvodinu. Volim Novi Sad, ljude tamo – izjavio je Mandarić u razgovoru za Nogomaniju, prenosi podgorički Dan.

Govorio je i o svetskim aktuelnostima, tačnije o vezi sa Romanom Abramovičem.

– Znamo se. Kada je kupio Čelsi, prvo gostovanje mu je bilo kod nas, u Portsmutu. Došao je na stadion sa pet tjelohranitelja, što mi se nije dopalo. U međuvremenu smo ostali prijatelji. Dolazio je u Dubrovnik sa svojom jahtom, gdje imam kuću. Sada je u nevolji, ali ne bih ništa komentarisao na tu temu. Javnost ne zna koliko je dobrih stvari učinio, koliko je ljudima pomogao. Imajući to na umu, nisam baš siguran da će odustati od Čelsija i fudbala. Da je do njega, on to nikada ne bi uradio – zaključio je Mandarić.