Zurabi Datunašvali osvojio bronzu za Srbiju u borbi protiv hrvatskog predstavnika Ivana Hukleka

0
Printscreen/YouTube/United World Wrestling

Srpski predstavnik u rvanju Zurabi Datunašvili osvojio je bronzanu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma pobedom na hrvatskim predstavnikom Ivanom Huklekom.

Odlično je otvorio borbu protiv Hukleka predstavnika Srbije. Imao je tri brza obaranja i za kratko vreme poveo sa 6:0. Pažljivo je nastavio borbu u prvoj rundi.

Shvatio je Huklek da nema šta da izgubi po isteku prve runde, ali je morao da pazi pošto su Datunašviliju bila potrebna još dva boda do tehničke superiornosti.

Huklek je dobio bod zbog kazne Datunašvilija usled pasivne borbe. Ispustio je potom hvat srvatski predstavnik, što je borbu vratilo u stojeći položaj. Srljao je Huklek, a odlično se branio predstavnik Srbije.

Nije imao snage hrvatski predstavnik da učini nešto više u nastavku borbe, iako je imao iniijativu, njegove nalete je Gruzijac koji nastupa pod srpskom zastavom uspešno neutralisao.

Datunašvili je meč za treće mesto prethodno izborio kroz repasaž protiv Alžirca Bašira Sida Azara sa 5:1.

Posle prve runde Alžirac je vodio sa 1:0. On je na početku druge runde udario u nos Datunašvilija, pa je lekar morao da interveniše zbog krvarenja. Ubrzo je srpski reprezentativac izjednačio, a zatim je bacio svog protivnika i poveo je sa 5:1. On je do kraja sačuvao prednost i izborio duel za bronzu.