Zukorlić tvrdi: Zaraza je krenula pre ponovljenih izbora

2
Foto Profimedia

Predsednik Stranke pravde i pomirenja, Muamer Zukorlić, izjavio je danas da je i pored dileme, ipak, odlučio svoje simpatizere pozove da izađu na ponovljene izbore.

Pošto je prethodno izjavio da pred izbore 21. juna nije imao zvanične informacije da epidemija nije zaustavljena, on je na pitanje Radija Sto plus da li oseća ličnu odgovornost za pozivanje da se izađe na ponovljene izbore, odgovorio da je od države dobijao informacije da je sprovođene izbora bezbedno.

“Priznaću da sam bio u moralnoj dilemi, ali na osnovu osećaja i nezvaničnih informacija, pošto su državni organi govorili da je sve u redu”, rekao je Zukorlić.

On je svoju odluku da se, pored toga što je i sam već bio bolestan, ide na ponovljene izbore, obrazložio stavom da bi u suprotnom Bošnjaci bili manje zastupljeni u Skupštini Srbije.

“Da smo se povukli, (sa ponovljenih izbora) samo bismo ojačali one koji su nas doveli u ovakvu situaciju. Dali bismo im dodatnu snagu da nas i dalje uništavaju”, rekao je Zukorlić.

On je rekao da je, imajući to u vidu, “prevagnuo interes građana” i da u političko-pravnom smislu ne postoji osnova da se moglo drugačije odlučiti.

“Osim toga, i dalje mislim da se najmanja zaraza mogla desiti u izbornom danu, naročito na ponovljenim izborima. To se desilo ranije na raznim okupljanjima i, priznajem, partijskim skupovima”,

On je optužio lokalnu vlast za “konstantno lažiranje podataka” o umrlima i obolelima u sandžačkim opštinama.

Rekao je da njegovi podaci govore o “stotinu i više umrlih tokom samo jednog meseca, zbog čega neko mora snositi odgovornost” što se ne može završiti “samo na običnoj političkoj prozivci”.
Zukorlić je rekao i da u kućama, naročito u selima, bez adekvatne medicinske nege leže desetine pacijenata s teškom kliničkom slikom, zbog čega zahteva hitno formiranje mobilnih lekarskih timova koji bi im pomogli.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Naravno, Alah će te razumeti. Kao i Vučića Gospod. I u Kur’anu i Bibliji piše da je Kreator svega prvo napravio Univerzum, pa Zemlju i odmah raspisao izbore za anđele. Ljudski životi su nebitni,ljubav je u drugom planu, sve za površne govore i interesne sfere. Razmislite obojica kome služite zaista – pre će biti za onog drugog sa rogovima.

Comments are closed.