Današnje opšte prisustvo hip-hopa, dovelo je do njegove mutacije u bezličnu turbo-trep kreaturu. Uprkos tome srpska hip-hop scena i dalje ima ogroman broj artista svesnih vremena u kojem žive, trendova koji dominiraju, ali i sopstvene želje da budu drugačiji, osvešćeniji i intrigantniji od jednokratnih trending hitova kojima smo zatrpani. 

U cilju okupljanja takvih autora nastao je lejbl Honey Money Gang. Reč je o jedinstvenoj, nezavisnoj hip-hop platformi koja će negovati sve srodne aspekte urbane kulture mladih na lokalnom i regionalnom nivou. Etiketa HMG se oglasila prošle nedelje predstavivši svog prvog potpisnika.

Ozren Stokić – Zoza, dolazi iz Zrenjanina. Dobro je poznat hip-hop publici, između ostalog, i po pesmi „100“ gde je gostovao THCF ekipi. Muzikom se bavi poslednjih deset godina. Odrastao je slušajući rep. Zozin singl „RiRi“ uvršćen je na čuvenu kompilaciju „Ubice Mixtape”. Pesma je izazvala veliku pažnju regionalne hip-hop publike. 

Njegov povratnički singl „Šta bi ja“ je svojevrstan hibrid stilova. Dozirano isprepletani R&B, pop i muzika Balkana stišali su autotjunovanu histeriju. U ovom singlu svaka od takvih „intervencija“ na glasu stavljena u strogo kontrolisane okvire. Umerenost u svakom produkcijskom segmentu je glavni adut pesme „Šta bih ja“ koja ima internacionalni potencijal.

Dostupno na: smarturl.it/zoza.sta.bih.ja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.