Zorana Mihajlović o hapšenju Mike Aleksića: “Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara. Hvala glumicama…”

0
Foto Vladimir Živojinović za Nedeljnik

(Beta) – Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović saopštila je da ohrabruje svaku ženu da prijavi nasilnika i poručila žrtvama da “nisu same”.

Reagujući na vest o hapšenju vlasnika poznate škole glume pod optužbom za seksualno zlostavljanje učenica, rekla je da ove strašne pojave treba da navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece.

Ona je zahvalila glumici i devojkama koje su, kako je navela, “smogle hrabrosti da progovore”, a dodala je da su tužilaštvo i druge nadležne institucije “tu da odrade svoj deo posla” i da joj je drago da je proces već pokrenut.

“Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara. Verujem da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni”, rekla je Mihajlovićeva.

Mediji su sinoć preneli da je vlasnik škole glume M.A. priveden pod optužbom da je više puta silovao glumicu koja je u to vreme imala 17 godina.