Čekao sam taj Kićin koncert u Beogradu. Pomerali smo ovaj naš razgovor vođen u sjajnom restoranu nadomak Zagreba. To je bio noćni razgovor uz savršene delicije i vino koje je obezbedio direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac. Sam Želimir mi je pričao da je Kićo neuništiv.

Kićo je bio duhovit. Znao je da se tokom rata pričalo da je on rekao ovo ili ono. A meni je te noći rekao da ima hrvatsku, jevrejsku, srpsku krv… i da zbog krvne slike ne može biti nacionalista. Slušao sam sve, mada me je više zanimalo kako je svirao u klubu sa Stonsima nego kako je u klupama bio saborski zastupnik HDZ-a.

Kićo je prodao preko tri miliona ploča, diskova, kaseta. Čoveče, to ti je jedna država. Kako ću pamtiti Kiću? Kao neviđeno duhovitog tipa. Sad me nervira moja senilnost jer sam zaboravio neke anegdote. Ali njegova biografija je sama dovoljna…

Zvao sam Tozovca usred rata

Ni kriv ni dužan sam ispao šovinista što nikada nisam bio. I još ovaj naš žalosni rat koji nije trebalo da se odigra. Zavadili su nas ljudi, zna se koji. Družio sam se s profesorima koji su proučavali istoriju Balkana i znam da svi mi imamo isti koren. Jedan isti narod koji je podeljen i zatrovan. Čudi me što naši intelektualci, jedan HAZU i SANU se ne bave tim stvarima nego dnevnom politikom u želji da obezbede svoju egzistenciju.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ne može se hipoteka ratova iz devedesetih stavljati na pleća narodu jer nije to narod napravio već određena grupa ljudi zbog svojih interesa, a i mnogi intelektualci su vazali političara. Pojavila se i jedna sila, ta čuvena sedma sila – štampa i elektronski mediji su bili najveći zločinci u ovom ratu. Ta sedma sila umesto da je smirivala, ona je bila u službi sotone koja je sve raspirivala.

Čuli smo se Tozovac i ja tokom rata. Razgovarao sam i sa Bobom Stefanovićem i sa Cunetom. Hteo sam da ih informišem da nije tako kao što se izveštavalo u Srbiji.

Ceo razgovor koji je Branko Rosić zabeležio sa nedavno preminulom pevačkom legendom objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 19. novembra

Digitalno izdanje dostupno je na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju novi broj Mond diplomatika na srpskom

Naslovna strana novog broja Nedeljnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.