Vest da će Luka Jović u narednim sezonama – po ugovoru čak šest! – nastupati u dresu najslavnijeg kluba na svetu, madridskog Reala, ne prestaje da puni stupce srpske, španske, evropske štampe. Svi bi sada da saznaju kako je pronađen i negovan taj dragulj koji predstavlja najmodernijeg srpskog špica u ovom veku.

O Luki su za Mozzart Sport govorili ljudi koji su utkali sebe u uspeh momka iz Batara.

„Da, verovao sam da je bolji od Pančeva. Prekomandovao sam ga u stariju generaciju, jer sam mislio da tako treba“, ispričao je Dragan Mladenović, eks-igrač Zvezde i Lukin trener u mlađim kategorijama.

Legenda Crvene zvezde, neprevaziđeni lovac na talente Toma Milićević, kaže da takvog igrača nije bilo.

„Tokom svoje duge karijere selektirao sam Zvezdinu generaciju 1977/78. u kojoj su igrali Dejan Stanković, Lalatović, Lazetić, Gvozdenović, Drulić… Selektirao sam i onaj tim sa Boškom Jankovićem, Mrđom, Milovanovićem, pa i prvaka sveta Vladimira Jugovića. Niko od njih nije imao to što ima Luka Jović… Kao nekad Santrač ili Milan Galić. Senzibilitet za gol. Urođen“, kazao je Milićević za Mozzart Sport.

U Zvezdinom podmlatku trenirao ga je i Milan Kosanović.

„Apelujem na srpsku javnost da ne očekuje da Luka Jović do septembra da 30 golova u Real Madridu. On je doveden kao dugoročno rešenje. Takvu skok igru ima mali broj napadača u Evropi. Znalo se da će otići u jedan od top 15 klubova. Ali on je otišao u najbolji“, rekao je Kosanović za Mozzart Sport.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.