“Zločini ovakve vrste ostavljaju doživotne ožiljke na dušama žrtava, a u velikom broju slučajeva zlostavljači ostanu neotkriveni”: Ženska mreža SSP o hapšenju Mike Aleksića

0
Foto: Stranka-slobode-i-pravde

(Beta) – Ženska mreža Stranke slobode i pravde (SSP) saopštila je da je važno da se stane iza svake hrabre žrtve koja svojim rečima “baca svetlo na zlostavljanje”, kao što je to učinila glumica Milena Radulović. 

Mediji su sinoć preneli da je vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić priveden pod optužbom da je više puta silovao glumicu koja je u to vreme imala 17 godina.

“S divljenjem posmatramo postupak mlade glumice Milene Radulović koja je smogla snage i hrabrosti da progovori o seksualnom zlostavljanju koje je doživela”, naveli su u SSP.

Istakli su da je to što je učinila od ogromnog značaja imajući u vidu često nerazumevanje i osude javnosti koja odbija da poveruje i krivi žrtvu.

Dodali su da se zlostavljanje, čije su žrtve bile mnogobrojne devojčice, po svemu sudeći, dešavalo godinama.

“Ženska mreža stranke slobode i pravde podržava svaki gest hrabrosti gde se nekadašnje žrtve odvaže da progovore i svojim glasom zaštite i mnoge koji još uvek nemaju hrabrosti da se suoče sa strašnom traumom”, stoji u saopštenju.

Kazali su da se oni zalažu za sistem u kojoj će svaka žrtva imati zaštitu, i u kome će se hitno pristupiti i reagovati na svaki slučaj i optužbu kako bi svaka žrtva dobila pravdu, a svaki zlostavljač i silovatelj zasluženu kaznu.

“Zločini ovakve vrste ostavljaju doživotne ožiljke na dušama žrtava, a u velikom broju slučajeva zlostavljači, neretko ugledni i poštovani članovi društva, ostanu neotkriveni”, naveli su u SSP.

Zbog toga je, kako su rekli, važno podržati svaku osobu koja se odluči da javno istupi i govori o ovome, a nadležni treba da s ogromnom pažnjom i ozbiljnošću pristupe svakom takvom slučaju.