Zlatni trofej za Radnički iz Beograda

0

Seniorski KUP Srbije u rvanju završio se sinoć u Valjevu, a najbolji klub “Radnički” iz Beograda poneo je kući zlatni prenosni trofej. Vatrenim navijanjem i aplauzima, brojna publika je pozdravila i zlatne medalje reprezentativaca Viktora Nemeš u kategoriji do 82kg, Mate Nemeša u kategoriji do 72kg i Alekse Ilića u kategorija do 77kg.

Ovom događaju prisustvovao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, predsednik i potpredsednik Sportskog saveza Srbije i osvajači olimpijskih medalja Davor Štefanek i Damir Mikec, predstavnici Rvačkog saveza Srbije i Rvačkog saveza Centralne Srbije i mnogi prijatelji i ljubitelji rvanja.

“Ovo je najbolje organizovan nacionalni KUP kome sam ikada prisustvovao, a jako dugo sam u rvanju. Očigledan je napredak svih klubova u Srbiji što doprinosi boljim rezultatima  reprezentacije, ali i podiže popularnost rvanja u Srbiji” izjavio je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Posebnost KUP-a je u tome što svaki rvač ima priliku da pruži svoj doprinos klubu i da se bori za najvredniju titulu.

„Organizovanjem ovakvog nacionalnog KUP-a definitivno smo pomerili granice i pokazali da funkcionišemo kao tim koji radi na unapređenju svakog segmenata rvačkog sporta u Srbiji. Rvanje je sve popularnije, sve je više takmičara koji pružaju svoj maksimum i postižu vrhunske rezultate, ali je i sve više dece koja se zbog svojih uzora opredeljuju da treniraju rvanje. Želeo bih da čestitam rvačkom klubu „Radnički“ na zasluženom uspehu i privilegiji da prvi ponesu zlatni trofej, kao i svima osvajačima medalja. Siguran sam da će ovaj trofej biti sve značajniji i vredniji u rvačkom svetu“ – izjavio je Đorđe Kalanović, predsednik Rvačkog saveza.

Klub „Radnički“ ponosan je na uspeh svojih rvača.

„Ovo je zaista veliki uspeh za rvački klub „Radnički“ i ponosan sam na sve naše rvače i tim koji je doveo do uspeha. Posebno bih se zahvalio Gradskoj sekretarki za sport Dragani Pešić Belojević, predsedniku Gradske opštine Zvezdara Vladanu Jeremiću na podršci kao i trenerima u klubu Stanku Bogdanu, Slobodanu Iliću i Milošu Markoviću“ – izjavio je Mladen Kecman, sportski direktor rvačkog kluba „Radnički“.