JAKŠIĆ – Novinar i spoljnopolitički komentator Boško Jakšić u ispovesti za Nedeljnik govorio je o odrastanju u generalskoj porodici, odnosu prema autoritetima (od Tita do Vučića), ratištima sa kojih je izveštavao, vlastima nekadašnjim i sadašnjim, opoziciji…

ĆURUVIJA – O životu, radu i suđenju zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije za novi Nedeljnik govorili su njegova ćerka Jelena, bivši saradnik i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i nekadašnja zamenica glavnog urednika Milena Dražić.

UVODNIK – O novinarstvu i Ćuruviji pisao je i glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić u svom uvodniku. „Gledao sam u Radeta Markovića, koji je neprestano odmahivao glavom, razmišljajući kako bi ovo danas izgledalo u Americi da se kojim slučajem čitala presuda za ubistvo vlasnika Vašington posta koga je ubila CIA po naređenju Džordža Buša Starijeg…“

NJUJORK TAJMS – Svi čitaoci Nedeljnika na poklon dobijaju novi broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku, sa više od četrdeset odabranih tekstova najvećih novina sveta.

CARPE DIEM – „Užasna je podvala teza da je sve što živimo podlost jednog čoveka i da bi sve bilo bolje samo da njega nema“, piše Ljiljana Smajlović u kolumni objavljenoj u novom broju Nedeljnika.

POPULISTI – Veoma je izgledno da će prvi put u istoriji Evropskog parlamenta dve vodeće političke porodice, narodnjaci i socijalisti, ostati bez apsolutne većine, ali sa liberalima i zelenima koji su najviše proevropski nastrojeni, i sa levicom, proevropski blok će u parlamentu imati gotovo 80 odsto mandata, piše Željko Pantelić u svojoj spoljnopolitičkoj analizi.

VICE – „Iako je administracija sa Čejnijem priznala Kosovo, nakon filma ‘Vice’ ja se ne bih kladio da bi nas Čejni bombardovao kao Klinton“, piše Zoran Panović u tekstu o vezama filma i politike.

DRAŽA I LAV – U Nedeljniku čitajte novu kolumnu Dragoljuba Draže Petrovića: „Nedeljnikovi demokratski izbori za srpskog Zelenskog – Kako najlakše izgubiti izbore od Lava Pajkića“.

BANANA – Do suza će vas u novom broju nasmejati i Mihailo Medenica kolumnom: „Daj ‘vamo tu loptu: Razgovor Vučića i onog malog koji je popio bananu“.

KOELJO – U Nedeljniku je objavljen i esej Paula Koelja: „Zašto predsednik Brazila Bolsonaro slavi diktaturu koja me je mučila“.

SLOVAČKA – Željko Pantelić pisao je i o tome kako je Zuzana Čaputova postala vesnik proleća u Višegradskoj grupi.

MENADŽMENT – Čitaoci Nedeljnika na poklon dobijaju i izveštaj sa jubilarnog 10. Vivaldi prolećnog CEO foruma održanog na Mokroj gori. Saznajte kako su menadžeri naučili iz pucačke igrice da fokusiranje na uspeh neizbežno vodi u neuspeh, kako pomiriti lečenje ljudi sa kvalitetnom uslugom, koliko je bitno poverenje klijenta i da li uspevate ako je klijent zadovoljan a vi znate da mu kampanja ne daje rezultate.

TAMO JE OVDE – Maja Lalević Piščević godinu dana je iz najvećeg grada na svetu pisala kolumnu za Nedeljnik. O onome što je tamo videla i o onome što drugi nisu; o susretima, ljudima, događajima, o nevidljivoj Americi i gradu koji nećete videti na Instagramu. Godinu dana kasnije, njene kolumne sabrane su u knjigu „Tamo je ovde“ (Laguna). Neke su blago dorađene ali svaka se čita kao kratka priča. Malo o Njujorku, malo o Maji, ali najviše o Beogradu, porodici i ljubavi… Intervju s Majom u novom broju.

UČENJE – Mnoga istraživanja rađena u poslednje vreme ukazuju na značaj ranog učenja i plastičnost mozga, odnosno njegovu sposobnost da mnogo znanja usvoji i da se razvija. Deca mogu mnogo da nauče pre polaska u školu, ali je važno i šta i na koji način usvajaju znanja. Tekst o tome u novom broju Nedeljnika.

SREĆA – Zorica Marković istraživala je za novi Nedeljnik šta muškarce čini srećnim. I ne, nije ono na šta ste možda prvo pomislili.

DIVAC – Zašto je od svih evropskih košarkaša baš Vlade prvi zaslužio da uđe u „Hall of Fame“ i kakve je sve propuste napravila srpska košarka čitajte u novom broju Nedeljnika.

KEKIN – „I dalje volim stajat na bini i pjevati većinu pjesama. Ne moram se napit niti drogirati da bi mi bilo ugodno“, kaže u intervjuu za Nedeljnik Mile Kekin, frontmen Hladnog piva.

DŽET – Legendarni muzičar i radijski voditelj Vlada Janković Džet ispričao je za novi Nedeljnik kako su mladi bendovi nosili na uvid tekstove Vuku Draškoviću u Dom omladine, kako se našao na samom početku studentskih demonstracija 1968, zašto nije imao poverenja u Dragana Nikolića kao pevača pred film „Kad budem mrtav i beo“ i odgovorio da li je Radivoje Korać zaista prvi doneo Bitlse u Beograd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.