Žika, Babe: U ovoj zemlji će se svi upinjati iz petnih žila ne bi li opstali egzistencijalno ili mentalno

0

Posle duže pauze, grupa Babe se vraća pred beogradsku publiku, velikim koncertom u Kombank dvorani. Koncert je u petak 11. oktobra, sa početkom u 20 časova.

Bend koji je nastao kao neka vrsta supergrupe čiji su članovi bili ujedno članovi: Bajage i instruktora, Električnog orgazma, Riblje čorbe… poznat je po hitovima “Ko me tero”, “Noć bez sna”, “Mirko i Marina”, “Da te vidim golu”, “Piksla od kristala”…

Šta nas čeka na koncertu Baba u Kombank dvorani?

Da se poslužim gastronomskim rečnikom, možemo očekivati: “red kupusa, red mesa”. Tih tridesetak pesama koje ćemo izvesti su dovoljan zalog i obećanje. Voleo bih da bina izgleda kao nečija poluuredna soba ili pak kao “rejon” u nekoj kafani.

Da li je jedan od razloga za baš prostor nekadašnjeg Doma sindikata i onaj tvoj legendarni koncert za Instruktorima na istom mestu, ili nije?

U dvorani “soma dindikata” (svremenaši) gledao sam mnoge vrhunske umetnike, a kakva su vremena došla, red je da se i Babe oprobaju u njoj. Umetnost se polako poistovećuje sa realnim životom. Koncert će biti dokumentarni više nego igrani.

Vaša pesma “Hoću da budem PS” bila je na kompilaciji “Gotov je”. Da li te sada zanima da budeš angažovan? I zbog čega bi bio angažovan?

Na koncertu je nezaobilazna pesma: “Hoću da budem PS”. Cenim da je poruka da će jednog dana samo predsednik moći ugodno da živi u ovakvoj zemlji. Svi ostali će se upinjati iz petnih žila ne bi li opstali egzistencijalno ili mentalno.

Ti si jedini ili jedan od retkih domaćih muzičara koji su uradili ono što i engleske rok zvezde – otišao si da živiš na selu?

Na selu živim da bih osećao tu jednostavnost življenja, ono iskonsko što čoveku pruža zadovoljstvo, a to je parče zemlje i neba koje mu pruža plodove koje je odlučio da posadi, ubere i strpa u sebe.

Stres na selu je kod urbanih likova izazvan isključivo bezosećajnim odnosom čoveka prema životinjama. Na tome treba poraditi.