Zidan odlazi iz Real Madrida “svestan neuspeha”: “Sada je vreme da poštujemo njegovu odluku”

0

Zinedin Zidan više nije trener Real Madrida.

Francuski stručnjak po drugi put napustio trenersku klupu kraljevskog kluba. Zidan napušta ovu funkciju posle sezone u kojoj nije osvojio titulu u nacionalnom prvenstvu Španije, ni Kup kralja, niti Ligu šampiona, što je za klub veličine Reala ogroman problem.

Marka navodi da je Zidan sam svestan neuspeha koji je ostvario u minuloj sezoni doneo tu odluku posle dugog razmišljanja.

Povodom odlaska svog trenera oglasio se i sam kraljevski klub:

„Sada je vreme da poštujemo njegovu odluku i pokažemo zahvalnost za njegovu profesionalnost, posvećenost i strast svih ovih godina koje je proveo u Real Madridu.

Zidan je jedan veliki mit, čija legenda prevazilazi ono što je bio kao trener i igrač našeg kluba. On sam zna da je zauvek u srcu Real Madrida, koji je i uvek će biti njegov dom“, stoji u saopštenju kluba.

Zidan je prvi put napustio klupu Reala 31. maja 2018. godine kada je osvojio treću uzastopnu Ligu šampiona. Potom je usledila neuspešna epizoda Madriđana sa Lopetegijem i Solarijem na klupi, da bi se Zidan na poziv uprave ponovo vratio na „Santijago Bernabeu“ 11. marta 2019. godine, kada je na kraju prošle sezone osvojio titulu u Primeri.