“Zezao sam Novaka u svlačionici… Dva voleja koja su presudila…”: Goran Ivanišević je ponosan zbog drugog “trenerskog” Gren slema

0
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Goranu Ivaniševiću nije bilo lako da gleda iscrpljujuće finale Australijan opena između Novaka Đokovića i Dominika Tima.

“Od nečega što ide besprekorno do toga da se sve zaustavi i okrene, nije se Novak dobro osećao… Čudan meč, nije to sad bio perfektan tenis, mada jeste bilo spektakularnih poena. Možda je na kraju jedan poen odlučio meč, brejk lopta za Tima u četvrtom setu, kada je Novak posle servisa odmah išao na mrežu i odigrao dva fenomenalna voleja”, rekao je Ivanišević, jedan od Đokovićevih trenera, za Sport klub dan posle velikog trijumfa.

Pre nekoliko dana Ivanišević je rekao da Đoković kao da ima dugme “restart” u sebi posle kojeg počinje da igra bolje. To se opet potvrdilo.

“U tome i jeste njegova veličina. Kao da ga je neko ugasio, imao je nekih problema, a onda je uspeo da se pribere, zato i jeste to što jeste – izdržao je nekoliko teških gemova kada je sve moglo do kraja da ode na drugu stranu. Kako je i Novak rekao, taj jedan poen na kraju je presudio, ko zna kako bi se završilo i verovatno bi Dominik dobio da nije bilo ta dva perfektna voleja. Zezao sam ga u svlačionici, rekao sam mu da sam oduvek znao da u sebi ima servis-volej igru, ali da to čuva samo za ove značajne trenutke”, rekao je u ovom razgovoru Ivanišević.

Ivanišević je bio deo tima i na Vimbldonu, ali sada je bio tu za najstresniji i najvažniji deo turnira.

“Ponosan sam. Vimbldon ne brojim, ali ovo bogami računam. Meni je ovo druga Gren slem titula kao treneru, ekstremno sam ponosan što sam deo ovog tima. Bio sam tu od trećeg kola, Marjan i ja smo sarađivali izvanredno, a to se pokazalo i na terenu”, zaključio je Ivanišević za Sport klub.