Željko Rebrača otvara MOZZART teren u naselju Stepa Stepanović u Beogradu

Veliku akciju „Sto terena za jednu igru“ kompanija Mozzart nastavlja obnovom košarkaškog igrališta na Voždovcu

0

Željko Rebrača, proslavljeni reprezentativac, svetski i evropski šampion i jedan od najboljih evropskih centara vrpcu na Mozzartovom rekonstruisanom igralištu preseći će u ponedeljak 31. avgusta u 17.30. Ovaj teren koji će od ponedeljka nositi ime „Željko Rebrača“ nalazi se u Ulici generala Vladimira Kondića, preko puta ulaza u zgradu br. 5 u naselju Stepa Stepanović u Beogradu.

Teren „Željko Rebrača“ na Voždovcu je 84. obnovljeno igralište u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru” i biće kompletno renoviran postavljanjem specijalne podloge po FIBA standardu, profesionalnih košarkaških konstrukcija, kliritnih tabli, zglobnih obruča, tribina…

Posetioci će imati priliku da isprate i revijalnu utakmicu podmlatka KK Partizan, kluba s kojim je Rebrača pokorio Evropu u Istanbulu. Na događaju će biti i izložba Rebračinih osvojenih medalja – jedinstvena prilika za sve da vide kako izgledaju i slikaju se sa olimpijskim srebrnim i svetskim i evropskim zlatnim medaljama…

Najbolji u takmičenju u šutiranju trojki osvojiće vredne novčane nagrade, a svaka pogođena trojka u toku takmičenja vredeće 3000 dinara, koje će Mozzart donirati u humanitarne svrhe.

Željka Rebraču su Aleksandar Đorđević Nebojša Ilić primetili tokom služenja vojnog roka u Novom Sadu posle čega počeo sa nizanjem uspeha sa Partizanom. Apsolutnu superiornost na poziciji centra cela Evropa je morala da mu prizna tokom godina provedenih u Benetonu u vreme kad je italijanska košarka bila bez premca, sa klubom iz Treviza je osvojio i Saporta kup, da bi zatim bio jedan od stubova dinastije koju je u Panatinaikosu počeo da gradi Željko Obradović. Tamo je i drugi put postao šampion Evrope, nacionale titule i Kup trofeje iz bivše Jugoslavije, Grčke i Italije se pišu dvocifrenim brojevima. Bio je i član NBA karavana kada tamo nije mogao svako, igrao je za Detroit, Atlantu, Los Anđeles Kliperse, karijeru završio u Valensiji… Ali u očima naše nacije uvek će biti igrač koji nam je doneo titulu prvaka sveta, dve titule prvaka Evrope, i olimpijsko srebro iz Atlante 1996.

Za našeg proslavljenog reprezentativca ovaj teren ima još jedno, veoma bitno značenje. U ponedeljak će ozvaničiti početak rada Košarkaške akademije koju je osnovao i u kojoj želi da, sa svojim timom vrsnih trenera, svo svoje znanje i iskustvo podeli sa mladim košarkašima. Možda će baš neki klinci koji će na novom terenu prvi put uraditi dvokorak, nastaviti da se razvijaju kroz Košarkašku akademiju Željko Rebrača i postati deo naše reprezentacije, velikih evropskih timova ili prosavljeni NBA igrači.

Dođite u što većem broju da zajedno sa Bananamenom uživamo u basketu i lepom druženju!