Humana društveno odgovorna akcija kompanije Mozzart u saradnji sa Ministarstvom zdravlja nastavljena je u Beogradu. Proslavljeni centar naše reprezentacije Željko Rebrača podržao je akciju i sa zaposlenima Mozzarta dostavio osvežavajuće pakete voća i vitaminskih sokova za lekare i medicinsko osoblje KBC Zvezdara koji danonoćno leče pacijente obolele od kovida.

Nekadašnji NBA as, poznat po blokadama i fantastičnim koševima u klupskoj i reprezentativnoj košarci izrazio je divljenje prema snazi i požrtvovanosti srpskih lekara.

„Siguran sam da među ovim hrabrim ljudima ima onih koji su sa žarom gledali reprezentaciju i navijali za naše pobede. Danas sam ovde da im poručim da sada mi u njih gledamo kao u najveće heroje nacije i navijamo svim srcem da se ova strašna epidemija što pre završi. Siguran sam da ćete iz ove utakmice izaći kao pobednici i srećan sam što sam danas s Mozzartom ovde da vam i lično pružim podršku. Zaista lep gest ove kompanije, znam da vam je odmor svima prekopotreban i da će vas ovi paketi okrepiti“, poručio je nekadašnji reprezentativac.

Glavna sestra bolnice Radmila Resimić istakla je u kakvim uslovima rade zaposleni i apelovala na sve građane da poštuju propisane preventivne mere kako bi se zaštitili od virusa.

„KBC Zvezdara je ponovo u potpunosti kovid bolnica nešto malo manje od mesec dana. Trenutno je hospitalizovano 352 pacijenta, dok je 29 pacijenata na intenzivnoj nezi. Prosek godina pacijenata je 50 i svi pacijenti koji su hospitalizovani su sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Zdravstveni radnici su pod punom zaštitnom opremom i požrtvovano brinu o našim sugrađanima. Iskoristila bih ovu priliku da apelujem na građane da se pridržavaju mera: pranje priliku ruku, nošenje maski i socijalna distance od 2 m – jer je to jedini način da se spreči širenje virusa. Zahvaljujemo se Mozzartu na ovoj donaciji koja će značiti pacijentima, ali i zaposlenima. Smene su dosta naporne i zahtevne te će ova donacija umnogome olakšati rad slobodno možemo reći u ovim – vanrednim uslovima. – ističe glavna sestra KBC Zvezdara Radmila Resimić

Mozzartova akcija nastaviće se i po ostalim kovid bolnicama u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.