Željko Obradović više nije trener Fenerbahčea, najavio godinu dana pauze u karijeri

0
Profimedia

Željko Obradović više nije trener košarkaša Fenerbahčea, potvrdio je u utorak uveče klub iz Istanbula. U saopštenju se navodi da će Srbin napraviti jednogodišnju pauzu u karijeri, baš kao i 2012. kada je napustio Panatinaikos, prenosi Sport klub.

Najtrofejniji evropski stručnjak i čelnici turskog kluba prošle nedelje su imali nekoliko razgovora i činilo se da je nastavak saradnje na vidiku. Ipak, Žoc je po povratku u Beograd i posle konsultacija sa porodicom odlučio da posle sedam godina napustio klub iz grada na Bosforu.

Šezdesetogodišnji Obradović je sa Fenerom četiri puta bio prvak Turske, po tri puta osvajač Kupa i Superkupa, a najveći uspeh u istoriji kluba ostvaren je 2017. kada je osvojena Evroliga.

Obradović je sa Fenerom četiri puta bio prvak Turske, po tri puta osvajač Kupa i Superkupa, a najveći uspeh u istoriji kluba i turske klupske košarke ostvaren je 2017. kada je osvojena Evroliga.

Trenersku karijeru počeo je u Partizanu 1991. sa kojim je u debitantskoj sezoni postao prvak Evrope, a kasnije je još osam puta osvajao Evroligu. Radio je još u Huventudu, Real Madridu, Benetonu, Panatinaikosu i Fenerbahčeu.

Sa reprezentacijomk Jugoslavije ima zlatne medalje sa Evropskog prvenstva 1997. i Svetskog šampionata 1998, srebro sa Olimpijskih igara 1996. i bronzu sa Eurobasketa 1999.