“Želim da naučim novi jezik – bosanski recimo”; “Ja znam bosanski”: Majli Sajrus i komičar Pit Dejvidson u epizodi o novogodišnjim odlukama…

0
Printscreen/YouTube/NBC

Pisalo se u nekim prethodnim tekstovima na sajtu Nedeljnika o važnosti novogodišnjih odluka i okretanju novog lista. I o tome kako je, zapravo, tradicija da sa prvim otkucajima nove godine postavljaju novi ciljevi, beleže “to do” liste i zacrtavajuju one rezolucije koje će dovesti do bolje verzije sebe.

U tom brlogu želja, možda će se otvariti tek nekoliko. Ipak, to nije razlog da se sledeće godine, pred poslednje otkucaje stare, ne zacrtaju i ne definišu nove strategije.

Tako je i američki komičar Pit Dejvidson u pesmi/skeču promišljao o svojim novogodišnjim odlukama za 2022, dok je pevačica Majli Sajrus bila neka vrsta pratećeg vokala koja je komentarisala valjanost Dejvidsonovih motiva.

U satirčnom videu, Dejvidson prolazi kroz svoje novogodišnje odluke i zaključuje da nema smisla stvarati listu kad ionako ništa od toga neće ispuniti. Između ostalog, jedna od odluka je da “nauči bosanski jezik”.

“Naučiću novi jezik, težak, recimo bosanski… Ko uopšte zna bosanski? Pitao se Pit, na šta je Majli u spotu odgovorila na bosanskom.

“Znam bosanski”, odgovara Sajrusova u spotu.

Video je ubrzo počeo da se deli na društvenim mrežama u regionu, dok je “znam bosanski” postao i svojevrsni mim.