Zelenović tvrdi da je prisluškivan, proces impičmenta pred Senatom počinje 21. januara, Majkl Meloun u stručnom štabu Srbije: Vaš brifing za sredu

1

ZELENOVIĆ TVRDI DA JE PRISLUŠKIVAN – Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je, gostujući u Pressingu TV N1, da je “dve godine praćen i slušan” i da je došao u posed dokumenata sa naredbama za to.

“Ja sam slušan i praćen dve godine… I to samo pokazuje kako Vučić zloupotrebljava institucije kao što su BIA i tužilaštvo… Za sve to vreme praćenja, oni su uspeli da izvuku jedan proces koji se meni stavlja na teret kao gradonačelniku, da je budžet grada Šapca platio komunalnom preduzeću za iznošenje smeća u par šabačkih sela, i to je sve… Važnija stvar je što vi ovde vidite koliko je ljudi u okviru sistema pod pritiskom da radi stvari protivzakonito”, rekao je Zelenović

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: NE TREBA PANIČITI ZBOG ZAGAĐENJA – Ministаrstvо zdrаvljа i Institut zа јаvnо zdrаvljе Srbiје “Dr Milan Jovanović Batut” apelovali su da zbog stepena zagađenja vazduha u Srbiji nе treba pаničiti i ukazali su na znаčај primеnе mеrа zаštitе u uslоvimа аеrоzаgаđеnjа.

U saopštenju, “Batut” je preporučio da osetljive osobe оgrаničе svој bоrаvаk nаpоlju u јutаrnjim i vеčеrnjim sаtimа, a tu spаdајu оsоbе sа hrоničnim оbоljеnjimа, mаlа dеcа i stаriје оsоbе. Prеmа pоtvrđеnim infоrmаciјаmа iz zdrаvstеnih ustаnоvа brој dеcе kоја su primljеnа nа lеčеnjе niје pоvеćаn, vеć је uоbičајеn оdnоsu nа prеthоdne gоdine u istоm vrеmеnskоm pеriоdu, naveo je “Batut”. 

“A KO JE ON DA SPUŠTA CENZUS?” – Zelenović je govorio i o spuštanju cenzusa kao o načinu na koji se narušava sistem. Ta tema je poslednjih dana veoma aktuelna, a opozicija je iskazala nezadovoljstvo najavama predsednika Srbije.

To je još jedna u nizu od nečuvenih ideja predsednika, kaže na ovo pitanje Zelenović, dodajući da ne zna, kako kaže, odakle Vučiću ideja da on bude taj koji će da predlaže smanjenje ili podizanje cenzusa.

“Ko je on da određuje kako će da se sprovode izborni zakoni, ko je on da uopšte predlaže, takva nadležnost predsednika ne postoji… To da vi tri meseca pred izbore spustite cenzus na tri posto, samo govori o tome dokle nas je doveo, a doveo nas je dotle da niko ne može da pređe cenzus, pa čak i oni koji su stali u red da mu zahvaljuju”, naveo je.

“VIŠE OD 200 ČLANOVA NAPUSTILO PSG” – Grupa od oko 200 aktivnih članova kolektivno je 10. januara napustila Pokret slobodnih građana, navela je u razgovoru za N1 Lidija Martinović, jedan od osnivača i sada već bivša članica Predsedništva PSG.

Kako kaže, zajedničku odluku o izlasku iz PSG nezadovoljni članovi doneli su nakon višemesečnog nastojanja da se pokret vrati osnovnim principima, a među onima koji su vratili člansku kartu nalaze se tri izvorna osnivača, dva člana Predsedništva, devet predsednika Resornih odbora, članovi Izvršnog odbora, kao i brojni opštinski poverenici.

IMPIČMENT PRED SENATOM – Suđenje za opoziv predsednika SAD Donalda Trampa u Senatu počeće verovatno u utorak 21. januara, rekao je šef republikanske većine u Senatu Mič Mekonel.

Preliminarne faze kao što su polaganje zakletve senatora pred šefom Vrhovnog suda zaduženog da nadgleda rasprave u Senatu bi mogle da budu već krajem ove nedelje, rekao je Mekonel novinarima.

Ranije danas je predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi najavila da će taj dom sutra glasati o prosleđivanju optužnice protiv predsednika Trampa u Senat čime se otvara put suđenju za njegov opoziv.

NOVI NAPAD NA BAZU SA AMERIČKIM I IRAČKIM VOJNICIMA – Vojna baza Al-Tadži, koju koriste iračke i američke snage, bila je meta raketnog napada.

Sigurnosna medijska mreža pri vladi Iraka saopštila je da u raketnom napadu nije bilo stradalih.

Neimenovani irački vojni zvaničnik za Anadoliju je rekao da su najmanje dva projektila Kaćuša pogodila bazu Al-Tadži, koja je smeštena 85 kilometara severno od Bagdada.Reč je o bazi koju zajednički koriste vojnici Iraka, SAD-a i druge strane snage koje su u sastavu koalicije koju predvodi SAD.

I DALJE SANJAJU REFERENDUM – Škotska vlada ne odustaje od plana održavanja novog referenduma o nezavisnosti, bez obzira na današnju odbijenicu koju im je dostavio britanski premijer Boris Džonson, prenosi agencija Anadolija.

“Škotska će se izboriti za pravo da odlučuje o svojoj budućnosti”, poručila je škotska premijerka Nikol Stardžen nakon što joj je danas britanski premijer Džonson odbio zahtev za prenos ovlašćenja za organizovanje referenduma.

Ona je poručila da će krajem meseca biti određeni novi potezi škotske vlade.

MELOUN U STRUNOM ŠTABU SRBIJE – Glavni trener Denver Nagetsa Majk Meloun potvrdio je da će se priključiti košarkaškoj reprezentaciji Srbije na predstojećem Olimpijskom kvalifikacionom turniru koji se održava u Beogradu, saopšteno je na sajtu KSS.

Po završetku plej-ofa trener koji je nedavno produžio ugovor sa klubom iz Kolorada direktno će se priključiti stručnom štabu na čelu sa Igorom Kokoškovim, koji je na klupi Orlova nasledio Aleksandra Đorđevića.

POČELO JE EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU – Vaterpolisti Srbije pobedom su počeli odbranu titule na Evropskom prvenstvu. Izabranici Dejana Savića savladali su selekciju Rusije 13:9 u prvom kolu grupe B.

Srbija je aktuelni šampion, a u Budimpešti se bori za petu uzastopnu evropsku titulu.

Izabranici Dejana Savića opravdali su ulogu favorita u duelu sa Rusijom. Kontrolisali su situaciju srpski vaterpolisti od početka do kraja. Iako su u jednom momentu Rusi izjednačili (7:7), ‘delfini’ su postavili stvari na svoje mesto i na kraju slavili sa 13:9.

NASLOVNE STRANE DNEVNIH NOVINA:

1 KOMENTAR

  1. re: Uz ovakav vazduh duplo više pacijenata

    Političari u regionu kao da se najviše oslanjaju na to da će građani svojim plućima da pročiste vazduh, jer se sve češće dešava da je vazduh koji izišemo čišći od onog koje udišemo.

Comments are closed.