Zelenović: “Odluka o predsedničkom kandidatu vrlo brzo, saradnja sa SSS nije ništa novo”

0
Printscreen/YouTube/Televizija Šabac

(Beta) – Nosilac parlamentarne liste koalicije “Moramo” Nebojša Zelenović izjavio je danas da će ta koalicija “vrlo brzo” doneti odluku o predsedničkom kandidatu, odnosno da li će imati svog, ili podržati nekog drugog na predstojećim aprilskim izborima.

“Ta odluka će biti utemeljena na našem uverenju o tome kako najefikasnije možemo da vodimo borbu za što brže uspostavljanje normalnog života u Srbiji”, rekao je Zelenović za list Danas.

Zelenović je rekao i da saradnja članica koalicije “Moramo” i ljudi iz Skupštine slobodne Srbije (SSS), koja se nedavno povukla iz koalicije Ujedinjena Srbija, “nije ništa novo” i dodao da je ona “dugog veka”.

“Prirodno je da većinski deo SSS oseća bliskost sa ‘Moramo’ i deli iste i slične ideje. Uskoro ćemo obavestiti javnost o sastavu izbornih lista kolaicije na predstojećim izborima”, rekao je on.

Naglasio je i da je ta koalicija organizovala unutrašnje predizbore svuda gde je bilo moguće, a da su neki rezultati “bili neočekivani”.

“Ne možemo da vratimo demokratiju u Srbiju ako je nemamo unutar naših stranaka i pokreta. Kao što smo uključili građane u izbor naših kandidata, uključićemo ih i u donošenje odluka o trošenju novca i o tome kako izgledaju i kako se razvijaju naši gradovi”, naveo je Zelenović.

Koaliciju “Moramo” nedavno su formirali Otvorena građanska platforma “Akcija”, koju čine stranka Zajedno za Srbiju, 30 lokalnih inicijativa i pokreti Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak.