Zbog stava Tonija Cetinskog o vakcinaciji jedan hrvatski radio neće emitovati njegove pesme

0
Screenshot YouTube

Radio Drava iz Hrvatske je doneo odluku da više neće emitovati pesme Tonija Cetinskog, nakon što je hrvatski pevač nedavno izrazio negativno mišljenje o potencijalnoj vakcini i vakcinisanju protiv koronavirusa, prenosi Jutarnji list.

Hrvatska radio stanica se oglasila na zvaničnoj Fejsbuk stranici, a naglasili su da, iako “poštuju demokratsko pravo svakog pojedinca da iznese mišljenje, i pravo svakoga da mišljenje usvoji, ipak smatraju opasnim da o zdravstvenim temama govore poznate osobe koje su nekompetentne, ali koje svojim javnim delovanjem utiču na mišljenje svojih obožavalaca”.

“Kao privatni, komercijalni radio do daljeg nećemo emitovati njegove (Cetinski) pesme, a očekujemo da i druge radio stanice slede naš primer, znajući da Toni Cetinski neće biti posebno oštećen zbog ove odluke”, napisao je muzički urednik redakcije Bojan Horvat.

Cetinski je ubrzo reagovao na odluku hrvatske radio stanice.

“Eto nam demokratije”, napisao je Cetinski na svom Fejsbuk nalogu.

“Ne smeš da se zalažeš ni za to da ljudi sami izaberu šta će raditi sa svojim telom, a da i to ne zloupotrebe. Uprkos činjenici da sam nedavno jasno naglasio da nisam za obavezno vakcinisanje i čipovanje ljudi”, napisao je Cetinski i dodao da je sada još više motivisan da istraje u “borbi za slobodu izbora”.