Iz Lufthanzinog aviona na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu jutros je evakuisano 130 putnka i pet članova posade zbog dojave da je u letelici postavljena bomba. Ispostavilo se da je reč o lažnoj dojavi, a jedna osoba je uhapšena.

Z.N. (65) uhapšen je zbog sumnje da je jutros oko 6 časova pozvao Aerodrom „Nikola Tesla“ i prijavio da je u „Lufthanzinom“ avionu, koji je trebalo da poleti iz Beograda za Frankfurt, postavljena bomba, čime je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Pripadnici Кontradiverzione ekipe Policijske brigade u Beogradu nakon detaljnog pregleda aviona nisu pronašli nikakvu eksplozivnu napravu.

„Izvršen je detaljan pregled putničkog i prtljažnog dela i nije uočeno ništa što bi predstavljalo opasnost po bezbednost putnika. Sama akcija je trajala nekoliko sati jer zahteva veoma detaljan pregled, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su nam pomogle prilikom tog pregleda. Na svu sreću, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da putnici mogu nastaviti bezbedno svoj let sa, nažalost, zakašnjenjem“, poručio je potporučnik Miroljub Savić, komandir voda u Кontradiverzionoj jedinici.

„Lufthanzin“ avion ka Frankfurtu poleteo je u 14.38 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.