Zbog čega digitalna transformacija farmaceutske industrije utiče na sve nas

  Piše Ricardo Vian Marques, generalni direktor kompanije Galenika

  0
  Foto: Promo

  Danas svi brinemo o zdravlju više nego ikad ranije. Sasvim je prirodno da želimo da se osećamo sigurno i da želimo da budemo u dobrim rukama, posebno u današnje vreme. A vreme je dragocen i neobnovljiv resurs kojim se bavi naša industrija. Rekao bih zato da je svrha farmaceutske industrije da ljudima pruži vreme i kvalitet, suštinski doprinos ispunjenom životu. Ne postoji zamena za zdravlje. A to nije ni mali, ni lak zadatak.

  Znamo da digitalna transformacija pruža mnoge prednosti korisnicima. Ona takođe povećava njihova očekivanja, a sektor farmacije nije izuzetak. Tehnologije pomeraju granice načina pružanja zdravstvene zaštite i imaju snagu da stalno pokreću napredak u našem razumevanju bolesti. Kako se tehnologija razvija u svim aspektima života, inovacije u farmaceutskom polju pokazuju revolucionarne rezultate od interakcije pacijenata sa zdravstvenim sistemom, do načina na koji im se pruža tretman. I te inovacije se dešavaju brzo. Da bismo ih pratili i išli još dalje, primenjujemo pametne tehnologije kao što su Big Data, CMS, IoT u proizvodnji, napredna poslovna inteligencija i analitika, aplikacije…

  U proteklih godinu dana Galenika je, kao i mnoge druge kompanije, bila na velikom testu, ali nastavili smo da težimo inovacijama zasnovanim na tehnologiji, kvalitetu i odgovornosti. Efikasnost i posvećenost koju je naš tim uložio u ovaj proces jasna su ilustracija sigurnih koraka kompanije ka budućnosti i primer su celoj industriji. Kvalitet proizvoda i usluga i ponuda odgovaraju potražnji, stabilan smo partner celokupne zajednice, kompanija koja razmišlja o budućnosti, veoma brine o prevenciji, primenjuje najbolju praksu i donosi pozitivne promene.

  Iz prve ruke znam koliko smo postigli proteklih godina u vezi sa digitalnom transformacijom i inovacijama i ponosan sam na ove prekretnice i ceo tim. Da se osvrnem na početak teksta: sa Galenikom ste u dobrim rukama.