Završene stručne obuke za teže zapošljiva lica u Aleksincu

    0
    Foto: GIZ

    Društvo za razvoj kreativnosti iz Aleksinca realizuje projekat „Znanjem do plate“ u okviru kojeg se pruža podrška za zapošljavanje teže zapošljivim grupama iz Aleksinca i okoline.  

    U okviru projekta Radnički univerzitet Kragujevac sproveo je stručne obuke za viljuškariste, šminkerke, frizere i frizerke i manikirke. Ukupno je 20 Roma i Romkinja i pripadnika drugih marginalizovanih grupa sa područja aleksinačke opštine pohađalo stručne obuke za izabrane profile. Obuke su svi završili uspešno i uručeni su im sertifikati sa kojima će brže i lakše doći do zaposlenja.

    Projekat Znanjem do plate“  implementira se u sklopu Programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Opština Aleksinac jedna je od 6 partnerskih pilot gradova i opština u kojima se na lokalu podržava sprovođenje mera za socijalnu inkluziju Roma i Romkinja.