Zdravko Mamić je sinoć je u Sarajevu dobio nagradu za sportskog menadžera decenije u regionu, a tim povodom je u BiH stigla i delegacija njegovog Dinamova delegacija. 

„Brojne veličine prošle su kroz sport na ovim prostorima i u ovoj regiji. Zašto ne reći u Jugoslaviji, kao da je to nešto čudno. Ja se osećam privilegovanim jer sam živeo u tri države – Jugoslaviji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“, rekao je Mamić, koji u Hrvatskoj ima status „begunnca od zakona“.

Mamić trenutno živi u BiH, ali kaže da se nada povratku. On je rekao da čeka odluku suda i očekuje da ću se jednog dana vratiti u Hrvatsku.

„BiH nikad neće izaći iz mene, ovde sam kupio nekretninu. Ako epilog bude neki drugi, nemam problem s tim da ceo život ostanem u BiH“, rekao je Mamić.

„Sport je najlepši ambasador i pokazuje da možemo i moramo zajedno“, rekao je Mamić okupljenim novinarima, a prenosi Večernji list. „Rad nema alternative. U BiH je velika podeljenost zbog rata, ali BiH je uvek bila najbolji rasadnik fudbalera. Kažem fudbalera, a ne nogometaša, jer je razlika između ta dva pojma. Fudbaleri bi u današnjim relacijama stajali 60 do 70 miliona evra“, rekao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.