“Žao mi je zbog cele situacije…”: Problemi na Evrosongu zbog korone, oglasili se organizatori

0

Održano je drugo polufinale Evrovizije, u kom su nastupile devojke iz Hurricane pod rednim brojm 9 i osigurale prolazak u finale, a organizatori takmičenja oglasili su se povodom slučaja korona virusa.

Predstavnici Islanda, grupa Dadi og Gagnamagnid, koji važe za jedne od favorita večeras, neće nastupiti sa ostalim takmičarima, nakon što je jedan od klavijaturista, Johan Sigurdur, dobio pozitivan nalaz.

“Žao mi je zbog cele situacije. Toliko smo se radovali ovome. Osećam se dobro, ali moram da ispoštujem protokol”, kazao je Johan za sajt Evrovizije.

Organizatori takmičenja su objavili da će umesto njihovog večerašnjeg nastupa biti emitovan snimak sa probe, koja je održana pre nekoliko dana, pa će na taj način nastaviti takmičenje.

Ukoliko prođu u finale, Island takođe neće nastupiti u subotu, već će ponovo biti emitovan snimak sa jedne od proba.

Organizatori Evrovizije objavili da je došlo do još jedne promene plana, jer je zabeležen još jedan slučaj pomenutog virusa.

I Holanđanin Dankan Lorens, koji je svojoj zemlji doneo pobedu na prethodnoj smotri najbolje pesme Evrope, takođe je pozitivan na koronu, pa neće nastupiti u velikom finalu koje se održava prekosutra.

Iako je još u ponedeljak, pre nastupa u prvom polufinalu, dobio negativan test, pa je bio u dvorani, u sredu je razvio simptome ove bolesti, prenose mediji.

“Dankan je veoma razočaran jer je ovo jedva čekao dve godine”, stoji u izjavi Dankanovog menadžmenta, dok organizatori planiraju da ga na neki način uvrste u finale, putem tehlnologije koja je dostupna.

Organizatori su, usled panike među ostalim učesnicima, pojačali testiranja, a poslednje informacije govore da nema novih slučaja korona virusa, te da će ostali nastupiti večeras.