Srbija večeras nastupa na Evrosongu: Uragankama podrška i iz Hrvatske, neki takmičari u izolaciji zbog korone

0

Večeras se u Roterdamu održava drugo polufinale Evrovizije, u kom će se predstavnici 17 zemalja, uključujući i predstavnice Srbije, grupu Hurricane, boriti za preostalih deset mesta u finalu. Srbija nastupa pod rednim brojem 9.

Osim Srbije, nastupaju i takmičari iz San Marina, Estonije, Češke, Grčke, Austrije, Poljske, Moldavije, Islanda, Gruzije, Albanije, Portugalije, Bugarske, Finske, Letonije, Švajcarske i Danske.

Predstavnici Islanda nalaze se u izolaciji, pošto je jedan član benda zaražen koronavirusom, zbog čega su doneli odluku da ne nastupe uživo. Tokom prenosa će, u skladu sa pravilima ovogodišnjeg „Evrosonga“, biti prikazan snimak njihovog nastupa sa probe koja je održana 13. maja.

Podrška našim devojkama stigla je iz susedne Hrvatske i predstavnice te zemlje Albine, koja u utorak nije uspela da se plasira u završnicu takmičenja. Predstavnica Hrvatske Albina Grčić je, uoči nastupa naših predstavnica u drugom polufinalu Pesme Evrovizije, uputila podršku grupi Harikejn sa svog naloga na Instagramu.

“Let’s go girls! Hrvatska je uz vas”, napisala je Albina uz fotografiju sa popularnim Uragankama.

Hrvatska predstavnica je nastupila u prvom polufinalu u utorak, ali prema mišljenju žirija i publike, njena pesma Tick Tock, nije zaslužila da se nađe u završnici ovogodišnjeg „Evrosonga“.

Osim Hrvatske, finala nisu uspeli da se domognu ni predstavnici Severne Makedonije i Slovenije, ali ni takmičari iz Irske, Australije i Rumunije.