(Beta-AFP) – Holandska žandarmerija saopštila je da su na amsterdamskom aerodromu uhapsili par koji je „pobegao“ iz hotela u Amsterdamu gde su smešteni u karantin putnici koji su doputovali iz Južne Afrike pozitivni na kovid-19.

Portparol žandarmerije rekao je sinoć za Frans pres da su njih dvoje uhapšeni u avionu koji se spremao da poleti za Španiju.

Radi se o 30-ogodišnjem Špancu i 28-ogodišnjoj Portugalki koji su predati zdravstvenim vlastima, dodala je žandarmerija.

Incident dogodio se posle objave holandskih vlasti da je 13 osoba, od 61 testirane, pozitivno na koronavirus među putnicima koji su došli sa dva leta na aerodrom u petak. Oni su zaraženi novim sojem virusa omikron.

Protiv dvoje „begunaca“ će se podići tužba za narušavanje javne bezbednosti.

Portparol holandske zdravstvene uprave rekao je da je par ponovo u izolaciji ali ne u istom hotelu. Jedan od njih je pozitivan a drugi negativan na virus ali je u karantinu.

Nekoliko sati pre toga holandski ministar zdravla Hugo de Jonge rekao je da će holandske vlasti paziti da se putnici drže karantina.

Putnici testirani pozitivno na kovid-19 su gotovo svi u istom hotelu, dok su vlasti dozvolile jednom malom broju da budu u karantinu u svojoj kući. Putnici koji su negativni na koronavirus takođe moraju da budu u karantinu kod kuće.

Policija i žandarmerija drže stražu oko hotela gde su izolovani putnici.

https://www.nstore.rs/product/crni-petak-digitalno/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-pretplata-knjige/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.