“Zagadili smo zemlju, svaki deo životne sredine je katastrofalan…”

0
Printscreen/YouTube/Info Arena

(Beta) – Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je danas poručio da je “bilo krajnje vreme reći da smo zemlju strašno zagadili, da nam je svaki deo životne sredine katastrofalan, i da se moramo suočiti sa tim, a zatim i rešavati deo po deo”.

Poručio je da je tokom svog madata radio na tome da Srbija dobije “novo lice – čistije, zdravije, vedrije, trudeći se da joj probudimo nadu da je moguće sačuvati je od bahatog ruženja, nemilosrdnog prljanja i zagađivanja, nebrige, uništavanja”.

Jer “prelepa je naša Srbija, ali je krajnje vreme da tako i počnemo da se odnosimo prema njoj” – napisao je Trivan u saopštenju kojim je zahvalio medijima što promovišu važnost aktivnosti na zaštiti životne sredine.

On je istakao da građani imaju pravo da znaju kakav vazduh dišu, kakvu vodu piju, da izražavaju javno stavove zabrinutosti za životnu sredinu, njeno očuvanje, zaštitu divljih predela i vrsta, zabrinutost zbog zagađivanja.

“Dostizanje najvažnijeg cilja – zdrave životne sredine za nas i buduće generacije, nemoguće je bez dobre komunikacije svih, i vladinog i civilnog sektora, i akademske zajednice, privrede, svakog građanina i medija”, naglasio je Trivan.