Zabrinjavajuće: Veliki broj preminulih od koronavirusa u BiH

0
Foto: Profimedia

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je danas tražio sastanak predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava zdravstva da bi se utvrdile mere radi usporavanja širenje zaraze korona virusom i stabilizovalo stanje u zemlji.

Po današnjim informacijama Ministarstva civilnih poslova, u BiH su za prethodna 24 časa od posledica korona virusa umrle 72 osobe, a zaraženo je 1.541.

“U vezi sa izuzetno ozbiljnom epidemiološkom situacijom u BiH, zbog ubrzanog širenja koronavirusa i očekivanog ulaska u kritičnu situaciju, predlažem da u što skorije vreme održimo virtuelni sastanak na kojem bi učestvovali predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava zdravstva”, naveo je premijer Federacije BiH.

Novalić je tu inicijativu uputio predsedavajućem Saveta ministara BiH, Zoranu Tegeltiji, i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i naglasio da svi moraju zajedno hitno i koordinisno delovati na svim nivoima vlasti radi stabilizacije stanja i usporavanja širenja zaraze.

Tokom pandemije je u BiH od posledica infekcije korona virusom umrla 1.701 osoba, registrovano je 66.565 zaraženih, a oporavilo se 32.769.