“Za neke sam budala što sam izašao iz bolnice, ali želeo sam ovo…”: Siniša Mihajlović na klupi Bolonje, uprkos teškoj bolesti

0
Bologna coach Sinisa Mihajlovic salutes prior to the Italian Serie A soccer match between Verona and Bologna at the Marcantonio Bentegodi stadium in Verona, Italy, Sunday, Aug. 25. 2019. (Filippo Venezia/ANSA via AP)

Serija A je počela minulog vikenda, a čitavo prvo kolo obeležio je jedan čovek – Siniša Mihajlović. Legendarni fudbaler, bivši selektor Srbije i trener Bolonje, vodio je svoj tim na otvaranju sezone u remiju sa Veronom. Uprkos leukemiji od koje boluje.

Brojni mediji na Čizmi, ali i širom Evrope pisali su o tome koliko je Mihajlović zapravo jak i koliko voli fudbal, ali od svih tekstova, više govore njegove reči koje je uputio igračima kada je ušao u svlačionicu.

“Obećao sam da ću biti sa vama. I ovde sam. Za neke sam budala što sam izašao iz bolnice. Ipak, želeo sam da budem ovde”, rekao je Mihajlović, a prenosi Gazeta delo Sport.

Poznati italijanski lekar Sante Tura smatra da je povratak Mihajlovića dobar znak na putu ka oporavku, ali i da je u ovoj situaciji neophodan veliki oprez, prenosi B92.

Tura, bivši direktor Instituta u Bolonji gde se leči Mihajlović, kaže da je Srbin pokazao snagu što je otputovao u 145 kilometara udaljeni grad kako bi vodio svoje igrače na startu Serije A.

“Činjenica da su mu doktori dali dozvolu znači da postoji pozitivan odgovor organizma. Jasno je da će, kao i svaki pacijent koji je napustio bolnicu, morati da poštuje određe stvari. Biće praćeno sve”, rekao je Tura.