Na poslednjem uporednom merenju nezavisne organizacije Umlaut, Yettel je dobio još jedno priznanje. Pored toga što je najbolja mobilna mreža na testu, sada je proglašena i za mrežu sa najboljim kućnim internetom.

Umlaut je sproveo nezavisno testiranje na teritoriji Republike Srbije u periodu od oktobra 2023. do marta 2024. godine. Na osnovu podataka dobijenih iz 76,8 miliona uzoraka na 95,6 odsto populacije, Yettel mreža je ostvarila najviši ukupni rezultat na testu mobilne mreže, sa najboljim pojedinačnim rezultatom u kategoriji merenja pokrivenosti mobilnim internetom.

„Ulaskom na tržište fiksnih usluga proširili smo svoje poslovanje, sa idejom da kreiramo nove vrednosti i proizvode za korisnike. Dugo smo radili na tome da kvalitet i prepoznatljivost koju imamo u mobilnoj, prenesemo i na naše nove usluge i priznanje koje smo dobili potvrda je da smo na pravom putu“, rekao je Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor u Yettelu.

Kad su u pitanju uporedno merenje kućnog interneta na tržištu Srbije, Yettel je dobio najviši ukupni rezultat, kao i najbolji pojedinačni rezultat u kategorijama brzina otpremanja podataka i latencija. Ovo merenje sprovedeno je na 3,2 miliona uzoraka.

Umlaut sprovodi nezavisna testiranja kvaliteta mreža u 120 zemalja sveta, i  u svojoj metodologiji merenja koristi tzv. ֦crowdsourcing֞ metodologiju, koja pokazuje realno korisničko iskustvo.

100% zelena mreža

Yettel, počev od 1. januara 2022. godine, za rad svoje mobilne mreže koristi električnu energiju koja u potpunosti potiče iz obnovljivih izvora energije, što potvrđuju garancije porekla koje izdaje preduzeće EMS AD Beograd, kao operator prenosnog sistema. Više informacija na stranici Yettel mreža.

Yettel i GSS

Želja ljudi da budu uvek i svuda dostupni znači da  je potrebna što bolja pokrivenost brzim i pouzdanim mobilnim internetom. To je posebno važno u situacijama gde životi zavise od toga da li postoji dobar mobilni signal, kao što su situacije sa kojima se svakodnevno suočava Gorska služba spasavanja u svom radu. Zato GSS i Yettel zajedno rade na tome da građanima predoče koliko je važno da budemo sigurni u digitalnom, ali i u stvarnom svetu i kako besprekorna mobilna pokrivenost može u tome da pomogne.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.