Servis Yandex.Taxi je razvio specijalni program sa poboljšanim uslovima za svoje partnere u Srbiji čiji vozači su pogođeni koronavirusom, a koji je od danas dostupan i kod nas. Ukupan iznos sredstava opredeljenih u ove svrhe u zemljama u kojima servis posluje iznosi više od 6 miliona evra.

Ovaj program podrazumeva povećanje postojećih naknada koje Yandex.Taxi isplaćuje vozačima partnera koji su su oboleli od koronavirusa ili su bili u karantinu zbog kontakata sa obolelima. Uvećanje se odnosi na sve koji redovno rade sa servisom i izvršavaju narudžbine najmanje nekoliko sati dnevno.

Iznos uvećanja naknade zavisi od istorije izvršenih narudžbina, a po danu će iznositi polovinu neto prosečnog dnevnog prihoda za poslednjih šest meseci. Naknada se obračunava za 14 dana bolesti ili karantina.

„Zbog širenja virusa i preduzetih mera, ljudi bi trebalo da ostaju kod kuće, ali ponekad su vožnje ipak neophodne. Zato vozači ne samo da izlaze da rade i izvršavaju narudžbine, nego pomažu ljudima da u uslovima karantina žive ispunjenim životom, koliko god je to moguće. Nadamo se da će svi vozači biti zdravi, ali ako ipak dođe do oboljenja, mi ćemo ih obavezno podržati“, prokomentarisao je Aram Sargsjan, generalni direktor servisa Yandex.Taxi za EBIA i ZND.

Kako bi se prijavili na ovaj program vozači treba da dostave neophodne potvrde i prateću dokumentaciju službi za podršku servisa Yandex.Taxi putem svoje aplikacije za vozače.

Yandex.Taxi je pokrenut u Srbiji 2018. godine. Servis je sada dostupan u 17 zemalja pod brendovima Yandex.Taxi i Yango, uključujući sve baltičke zemlje, Finsku, Rumuniju i Izrael.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.