Oko aktuelnog američkog predsednika okupila se svojevrsna koalicija „Žene za Trampa“, a njihova predstavnica Lara Tramp koja se ujedno nalazi i na poziciji starijeg savetnika u kampanji Donalda Trampa za predsedničke izbore 2020. godine za Foks je istakla da „takozvana progresivna ekipa“ – koju čine četiri kongresmenke koje su se nedavno sukobile sa predsednikom i optužile ga za rasizam – ne predstavljaju većinu američkih žena.

Ova koalicija nedavno je u Pensilvaniji održala skup kojem je prisustvovalo više od hiljadu zvanica, a Lara Tramp tvrdi da predsednika žene podržavaju u ogromnom broju zato što one „žele borca“.

Lara Tramp je istakla da su žene ponosne što je predsednik uzvratio kongresmenkama koje, prema njenim rečima, imaju „ekstremne ideje“ koje je Lara Tramp nazvala „smećem“ i da se bore protiv ljudi koji pokušavaju da zaštite granicu Amerike sa Meksikom.

Grupa „Žene za Trampa“ se i pozicionira kao kontrateža kongresmenkama koje nisu bele i u oštrom su sukobu sa predsednikom.

Tramp na Tviteru na kojem je inače veoma aktivan i koji koristi za obračunavanje sa svojim neistomišljenicima redovno retvituje objave ženske koalicije.

Američki predsednik Donald Tramp žestoko je verbalno napao četiri demokratske poslanice u Kongresu optužujući ih da „vole neprijatelje“ Amerike i poručio im da mogu da napuste SAD ako nisu srećne u toj zemlji.

„Ta grupa od četiri osobe se stalno žali“, rekao je Tramp u Beloj kući aludirajući na na kongresmenke, Aleksandriju Okazio-Kortez iz Njujorka, Ilhanu Omara iz Minesote, Rašidu Tlaib iz Mičigena i Ajanu Presli iz Masačusetsa.

„Te osobe mrze našu zemlju. One šire žestoku mržnju. Ako niste ovde srećne, možete da idete“, dodao je Tramp.

Američki predsednik je pre toga rekao da te kongresmenke „mogu da se vrate odakle su došle“, čime je izazvao kritike lidera demokrata koji su ga označili kao rasistu i ksenofoba.

Aleksandrija Okazio-Kortez je poreklom iz Portorika, Ilhana Omar je došla u SAD kao izbeglica iz Somalije, dok je Rašida Tlaib prva Amerikanka palestinskog porekla koja je ušla u Kongres. Ajana Presli je prva tamnoputa Amerikanka koja je izrabrana da predstavlja Masačusets u Kongresu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.