Svoj prvi let Wizz Air je zabeležio 19. maja 2004. godine na liniji Katovice – London Luton. Od tada je flota ovog avio-prevoznika porasla na 112 aviona tipa Airbus, uključujući i najsavremeniji model A321neo sa Pratt & Whitney turbomlaznim motorima, koji važi za najefikasniju jednoprolaznu letelicu na svetu. Njene glavne odlike su ekonomična potrošnja goriva, kapacitet od 239 sedišta, najjefitnije karte i najmanji uticaj na životnu sredinu po putniku.

Wizz Air, prve letove iz Srbije obavio je u junu 2010. prema Dortmundu i Londonu, a već posle dva meseca od prvog leta najavljeno je i uspostavljanje baze. U decembru iste godine pokrenute su i linije ka Rimu i Malmeu, a tehnička baza je uspostavljena 27. marta 2011. godine kada je jedan od aviona iz flote Wizz Air-a stacioniran na beogradskom aerodromu odakle je ubrzo krenuo sa letovima ka Stokholmu, Minhenui Ajndhovenu – ubrzo je baza u Beogradu direktno i posredno stvorila oko 700 radnih mesta. Do sada je poverenje ukazalo preko 4,2 miliona putnika.

Tokom 15 godina postojanja, Wizz Air je stekao poverenje i odanost 200 miliona putnika. Ova kompanija je u oktobru 2015. zabeležila prvih 100 miliona prevezenih putnika i za manje od četiri godine je taj broj udvostručila. U znak obeležavanja ovog izuzetnog uspeha, svi putnici na jubilarnom letu iz Kijeva u Ukrajini do Katovica u Poljskoj su nagrađeni malom proslavom koju su organizovali rukovodstvo Wizz Aira i Međunarodnog aerodroma u Katovicama po sletanju i vaučerima u vredosti od 200 evra.

„Prvi let smo obavili 2004. godine od Poljske do Velike Britanije a danas, 15 godina kasnije, slavimo 200 miliona putnika koje smo prevezli sa 146 aerodroma u 44 zemlje. Pored naših zaposlenih, koji su nesumnjivo glavni pokretač ovog uspeha, postoje i četiri ključna elementa koji su Wizz Air izdvojili od konkurencije i pomogli da zauzmemo neprikosnovenu stratešku poziciju u Evropi. Zahvaljujući izvanrednom poslovnom modelu ultra-niskotarifnog prevoznika (ULCC), imamo najniže troškove u segmetu u kom poslujemo i jedna smo od najcenjenijih avio-kompanija u Evropi. Naručili smo preko 250 aviona tipa A321neo, što je neprocenjiva prednost koja će preokrenuti poslovanje WIZZ-a. I na kraju, naša kulturološki raznovrsna organizacija i liderski tim, koje čine 50 nacionalnosti, potvrđuju da imamo istinski globalnu viziju, donosimo balansirane odluke i brzo se prilagođavamo promenama u okruženju. Zahvaljujem se našim klijentima, partnerima i, naravno, WIZZ timu na njihovom poverenju i podršci tokom ovih 15 godina i sa sigurnošću mogu da tvrdim da je pred nama još uzbudljivijih 15 godina,” izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Aira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.