Wilson predstavlja novu zvaničnu loptu pred 25. WNBA sezonu

  0

  Wilson Sporting Goods Co., u partnerstvu sa Nacionalnom ženskom košarkaškom asocijacijom (WNBA), danas je predstavio novu zvaničnu loptu Lige pre početka jubilarne 25. WNBA sezone.  

  „Oduševljeni smo što objavljujemo partnerstvo sa WNBA uoči istorijske 25. sezone “, rekla je Amanda Lamb, direktor globalnog marketinga za timske sportove u Wilsonu. „Uvođenjem Evo NXT tehnologije na najviši nivo ženskog sporta i najava dolaska prvog člana iz WNBA u naš savetnički staf u jeku meseca marta, istorijski važnog za žene, zaista je veliki korak za Wilson.“ 

  Izrađena od 100% kompozitne kože, zvanična lopta WNBA integriše Wilsonovu Evo NXT konstrukciju koja predstavlja poboljšano prijanjanje i mekan osećaj  minimalne vlage. 

  “Pred 25. sezonu naše lige osećamo više poleta i energije nego ikada ranije, i uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa Wilsonom na novoj zvaničnoj lopti za igru“, rekla je Keti Engelbrt, komesar WNBA. „Zahvalni smo na Wilsonovom partnerstvu i posvećenosti ženskoj košarci, a modernizovani dizajn lopte u kombinaciji bele i vatreno narandžaste boje označava novo poglavlje za brend WNBA i našu igru.“ 

  Istovremeno sa predstavljanjem nove lopte za igru, Wilson takođe predstavlja prvog člana iz WNBA u svom savetničkom osoblju, trostruku učesnicu WNBA All-Stara Liz Cambage (Kambejdž). Kao zvanični Wilsonov savetodavni kadar, Liz  Cambage, australijski centar (Las Vegas Aces) baviće se testiranjem, pružaće povratne informacije i sarađivati na Wilsonovim košarkaškim proizvodima. 

   “Veoma sam srećna što sam prva WNBA košarkašica u Wilsonovom savetodavnom stafu“, rekla je gospođica Kambejdž. „Ženama poput mene je više nego značajno da imaju mesto za stolom, da utiču na kreativne ideje i pružaju uvid u performanse.“ 

  Kambejdž se pridružuje poznatom treneru veština Krisu Briliju i zvezdi FIBA 3k3 Dušanu Bulutu u rastućem timu Wilson Basketball Stafa. Sa više od 10.000 profesionalnih sportista, trenera, nastavnika i savetnika, program Wilsonovog savetničkog osoblja uspostavljen je pre skoro 90 godina, i predstavlja širok spektar sportova širom sveta. 

  Wilson WNBA lopta za igru biće dostupna ekskluzivno na wilson.com od 3. maja, i putem odabranih prodavnica, uključujući WNBAStore.com, od 17. maja. Posle početka WNBA sezone 2021, Wilson će takođe otkriti prvu saradnju te vrste sa WNBA, koja uključuje tri kampanje tokom godine, kroz dizajn umetnika i saradnika, od Cambagea do influenserke Beije Velez  i drugih. 

  Wilsonovo jubilarno partnerstvo sa Nacionalnom košarkaškom asocijacijom (NBA) nastaviće da se tokom 2021. godine najavama i aktivnostima sa WNBA, NBA G i NBA 2K ligom, košarkaškom Afričkom ligom, kao i tokom jubilarne 75. NBA sezone 2021-22.