Vulin: “Znali smo da Milanović ništa ne zna o Srbima, a sada znamo da ništa ne zna ni o Bunjevcima, pa može da lupi i nazove ih Hrvatima”

1
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je ponovo oštro odgovorio predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, ovaj put zbog izjave o Bunjevcima.

“Milanović ne može da prestane da govori o Srbiji, a to znači da ne može da prestane da lupeta. Znali smo da Milanović ništa ne zna o Srbima, a sada znamo da ništa ne zna ni o Bunjevcima, pa može da lupi i nazove ih Hrvatima”, naveo je Vulin.

U izjavi koju je medijima dostavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, Vulin je naveo da se Bunjevcima u Srbiji “priznaje i jezik i postojanje” i dodao da Milanović “bar toliko treba da zna”.

Srpski ministar policije je naveo i da je Milanović “sebe proglasio predsednikom svih Hrvata”, dok istovremeno “napada ‘srpski svet’ i predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

“Postoji, ipak, jedna velika razlika. Vučić nikada sebe nije proglasio predsednikom svih Srba, ali Srbi ga tako doživljavaju. Milanović je sebe proglasio predsednikom svih Hrvata, a tako ga niko ne doživljava”, dodao je Vulin.

MUP Srbije je naveo da je Vulin reagovao na izjavu Milanovića, za koga piše da je “ponovo napao Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića, dok je Bunjevce uvredio nazvavši ih Hrvatima”.

Milanović je ranije danas u Splitu kazao da u regionu postoji “nerešena situacija”, jer vlast u Beogradu “lupeta o srpskom svetu”, dok Zagreb ne smatra Suboticu delom “hrvatskog sveta”.

“Hrvatska zajednica (u Subotici) je veća nego gotovo sve zajednice u kojima žive Srbi u Hrvatskoj u provinciji, ali Subotica nije hrvatski svet, ne mogu pretendovati na to i davati dvosmislene izjave”, rekao je Milanović.

Naveo je da je Subotica 1900. godine imala 100.000 stanovnika, od kojih su “50 odsto bili Hrvati Bunjevci”, i dodao da ju je to tada činilo “najvećim hrvatskim gradom”.

Milanović i Vulin su i prošle nedelje razmenili više oštrih poruka.

1 KOMENTAR

  1. ne znas ni ti nista o Vlasima pa me uporno vuces u taj svoj imaginarni svet.

    E nece da moze

Comments are closed.