Vulin posle hapšenja Šarića: “Srbiju koristili za izvršenje krivičnih dela na više kontinenata”

1
Foto BETA/MUP SRBIJE

(Beta) – Srbija je pouzdan partner medjunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom današnjeg hapšenja Darka Šarića i članova njegove kriminalne grupe u Beogradu.

Šarić je ranije osudjen na 15 godina zatvora za medjunarodni šverc kokaina i pranje novca, ali se od kraja 2021. godine nalazi u kućnom pritvoru.

Vulin je u pisanoj izjavi podsetio da su u okviru medjunarodne akcije koju su koordinisali Evropol (Europol) i Evrodžast (Eurojust) srpska policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsili više lica zbog sumnje da su teritoriju Srbije koristila za izvršenje krivičnih dela na više kontinenata.

“Srbija je pouzdan partner medjunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovim se to i potvrdjuje na najbolji mogući način. Borba protiv najtežih oblika kriminala ostaje prioritet MUP, ali i naše Srbije”, naveo je ministar a preneo njegov kabinet. 

MUP je prethodno saopštio da je uhapšeno pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Pored Šarića, za koga se sumnja da je organizator te kriminalne grupe, uhapšteni su i njeni članovi D.L, D.O, U.R. i D.M, dok se, kako se navodi u saopštenju, za ostalim članovima se intenzivno traga.

Oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Mediji su preneli da je su hapšenja povezana s organizovanjem ubistava izvršenih u Srbiji, Crnoj Gori, kao i  s ubistvom dva pripadnika “Škaljarskog klana” na grčkom ostrvu Krfu.

1 KOMENTAR

  1. Kakva smo mi kvazidržava. Vlast se dogovorila sa Šarićem ali avaj, tu su drugi da zavedu red. Samo se brukamo, valjda i Zapad shvata svoju grešku što podržava kriminalnu vlast.

Comments are closed.