Vulin: Policija razbila 21 organizovanu kriminalnu grupu i zaplenila skoro osam tona droge

1
Screenshot/YouTube/BN

 (Beta) – Policija je u prethodnih godinu dana razbila 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapsila 145 kriminalaca koji su predstavljali opasnost i pretili da uruše stabilnost i pravni poredak Srbije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je na sastanku Strateške grupe Direkcije policije na kom su analizirani rezultati rada MUP-a u poslednjih deset meseci, rekao da je policija u tom periodu zaplenila skoro osam tona narkotika i skoro 100.000 “komada” različitih droga.

“Policija je u prethodnih godinu dana ostvarila dobre rezultate, u najvećem broju oblasti znatno bolje nego u istom periodu prethodne godine. Očekujem da će svi pripadnici policije sa istom posvećenošću i angažovanjem nastaviti da rade kako bi osigurali bezbednost i sigurnost svakog našeg gradjanina”, naveo je Vulin a preneo MUP.

Ministar je kazao da je pojačanim radom policije u poslednjih godinu dana stopa kriminala smanjena za 1,96 odsto, odnosno da je počinjeno 1.339 krivičnih dela manje.

Vulin je pohvalio pripadnike Policijske uprave za grad Beograd koji su kako je naveo, doprineli značajnom smanjenju broja počinjenih krivičnih dela kao i velikom procentu rasvetljavanja najtežih krivičnih dela.

Na sastanku je usvojena i nova Strateška procena javne bezbednosti, kao i Strateški plan policije za period od 2022. do 2025. godine.

1 KOMENTAR

  1. Значи ипак није 32, него баш 21. Тамо где ова и оваква полиција заплени 8 тона наркотика, 800 је још сигурно негде у “штеку”.

Comments are closed.