Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskom da to kako će Srbija rešiti svoj unutrašnji problem sa Kosovom nije tema za njega i da, pošto ćuti o takozvanoj Velikoj Albaniji, treba da ćuti i o Srbiji.

„Pendarovski se malo pita o budućnosti Severne Makedonije, ali hoće da se pita o Srbiji. Kako će Srbija rešiti svoj unutrašnji problem nije tema za predsednika Severne Makedonije, našeg južnog suseda“, naveo je Vulin.

Kako prenose mediji, Vulin je poručio Pendarovskom da bi, ako je ideja razgraničenja „grozna i nedostojna 21. veka“, mogao da povuče priznanje Kosova sa početka ovog veka ili da osudi NATO agresiju na SR Jugoslaviju sa samog kraja 20. veka, koja je dovela do etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije.

Vulin je istakao da Pendarovski Srbiji duguje poštovanje, ali svom narodu još više duguje da kaže šta misli o ideji Hašima Tačija i Edija Rame o ujedinjenju Albanaca u Veliku Albaniju.

„Nije Pendarovskom valjda promaklo da se na mapi `Velike Albanije` nalazi polovina Severne Makedonije? Ako nije video tu mapu, neka mu je pokaže predsednik Sobranja Talat Džaferi. On je rado i pred kamerama pokazuje. Ako ćuti o `Velikoj Albaniji`, slobodno neka ćuti i o Srbiji“, istakao je Vulin.

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je juče da je ideja o razmeni teritorija i korekciji granica između Beograda i Prištine „nezamisliva“ i da što pre treba prestati sa licitiranjem na tu temu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.