Vulin o bombardovanju: “Naši prijatelji su bili daleko, vođeni elitama koje su smatrale da je bombardovanje Srbije mala žrtva za veliki svet”

1
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da je “NATO agresija 1999. godine možda najmračniji i najteži čas srpske istorije”. On je rekao da te godine “Srbija nikad nije bila tako sama”.

“I oni narodi i zemlje koji jesu naši prijatelji, bili su daleko, vođeni političkim elitama koje su smatrale da je bombardovanje Srbije i Savezne Republike Jugoslavije mala žrtva za veliki svet koji im se nudi”, rekao je Vulin na otvaranju medjunarodne konferencije “Odbrana od NATO agresije – 20 godina posle” u Domu garde u Beogradu.

On je rekao i da je to bio period u kojem je od nas traženo da se samoponištimo, da zaboravimo i da se odreknemo svojih ratnika, da zaboravimo suštinu i smisao naše borbe.

“Period u kojem se od nas tražilo da prihvatimo krivicu za tudje zločine, da se stidimo zločina drugih i da ih prihvatimo kao svoje”, naveo je Vulin, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Po Vulinovim rečima, NATO 1999. godine u planovima za kopnenu intervenciju “nije zaustavila tehnika, ni premoć Srbije već svest da će se vojska i narod braniti”.

“U ratu koji niste izabrali, u ratu koji ne možete ni da povedete ni da završite, šta vam drugo preostaje nego da se branite i da se branite uporno, odlučno i sigurno”, naveo je ministar.

Konferenciju povodom 20 godina NATO agresije organizuje Univerzitet odbrane Ministarstva odbrane, a na njoj učestvuju i predstavnici Rusije, Kine, Belorusije i Bosne i Hercegovine.

 

1 KOMENTAR

Comments are closed.