Vulin: Lično ću podneti prijavu da se ispitaju navodi Nedeljnika

4
BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da će lično podneti prijavu kako bi “nadležni organi odmah ispitali navode Nedeljnika” povodom njegovog odgovora na autorski tekst nekadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca koji nikada nije objavljen u Nedeljniku.

U Vulinovoj izjavi koja je Nedeljniku poslata iz PR službe ministarstva se navodi da on nikada neće raditi ono što je radio Šutanovac.

“Lažov kakav je Šutanovac i ne može drugačije nego da misli da svi lažu. Zato ću ga podsetiti na ono što je on radio. Dragan Šutanovac je tokom svog ministrovanja skinuo mail u časopisu Naša Borba sa kolumnom Gorana Petrovića i zatražio od glavne urednice lista Olivere Zekić da kolumnu ne objavi. Ono što je Šutanovac radio ja nisam i neću. Ovo je samo da ga podsetim. A ja tražim da odmah nadležni organi ispitaju navodnike Nedeljnika, odmah i da o svom zaključku obaveste našu javnost. Lično ću podneti prijavu da započnem proces”, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Da podsetimo, ministar Vulin je u nedelju komentarisao tekst bivšeg ministra Dragana Šutanovca koji nikada nije objavljen u Nedeljniku, ali o kojem su Šutanovac i glavni urednik Nedeljnika vodili korespondenciju. Redakcija Nedeljnika zato je zvanično postavila pitanje kako je ministar Vulin znao šta piše u tekstu koji je, pored Dragana Šutanovca, bio samo na mejlovima glavnog i odgovornog urednika.

PR služba ministarstva je u odgovoru navela da je grubom greškom naveden Nedeljnik, umesto lista Kurir kome je Šutanovac dao intervju.

Uredništvo Nedeljnika teško može da zamisli da neko ko svakodnevno radi sa medijima, poput PR službe ministra odbrane, može da pomeša dnevni list Kurir i nedeljni list Nedeljnik.

Još je teže zamisliti da neko ko svakodnevno radi sa medijima, poput PR službe ministra odbrane, može da pomeša INTERVJU u dnevnom listu Kurir i AUTORSKI TEKST (istina, neobjavljen) u nedeljnom listu Nedeljnik.

Pa onda još poverovati da se to desilo upravo kada je Šutanovac poslao tekst, koji nije objavljen, na koji doslovno reaguje Aleksandar Vulin.

Naime, u vesti koju je PR služba prosledila Tanjugu doslovno se kaže “naveo je Vulin reagujući na autorski tekst Dragana Šutanovca u kome kritikuje saradnju Srbije i Rusije”.

Dakle, nigde se ne pominje Kurir, koji je, istina, imao intervju Dragana Šutanovca, politički o bojkotu i Savezu za Srbiju, a u kojem se nijednom rečju ne pominje “srpsko-ruska saradnja, niti ministar Šojgu”.

PROČITAJ JOŠ

Saopštenje redakcije Nedeljnika: Ne prihvatamo nesuvislo objašnjenje i uvredljivo izvinjenje PR službe ministra Vulina

4 KOMENTARA

  1. Nekada klempavi kosos, Mire Markovic djak. Drzi generalima slovo.
    Pod pretpostavkom da nidu svi generali podguzne muve, mozete li zamisliti kao se osecaju i sta jedva cekaju.

    • Да ту има “Г” од генерала, не би тај прошао кроз капију ниједне касарне.

  2. Некако ми се чини да већ знам одговор тих “надлежних органа”-

  3. Američki NSA špijunira sve telekomunikacije u svetu. Srpski DB i vojna služba špijuniraju sve domaće telekomunikacije. U “staro vreme” je DB imao direktan pristup centralama fiksne telefonije, danas je to još jednostavnije, sve se obavlja na nivou internet provajdera. Pošto svaki ruter ima jedinstvenu IP adresu, a DB pristup tabelama provajdera, službenik DB-a može u roku od par sekundi da sazna bilo čije ime i prezime, kao i adresu stanovanja.

    Problem je u tome što je ministar vojni toliko nedorastao funkciji (da ne upotrebim težu reč) da je komentarisao prisluškivani materijal, u ovom slučaju iz emaila.

Comments are closed.