Otkazivanje projekcije filma „Balkanska međa“ u Bujanovcu jedna je vrsta cenzure i pokušaj snažnog upliva politike u kulturu, ocenio je danas ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i istakao da se to nikada ne završava dobro, preneo je Blic.

„Mi ne znamo da li je reč o zabrani, ali projekcija koja je bila zakazana je otkazana. Da li je reč o trajnoj zabrani, ili zabrani pod navodnicima, ili nekoj političkoj manipulaciji, ostaje da se vidi“, rekao je Vukosavljević za RTS.

On je dodao da je Ministarstvo pokušavalo bezuspešno da stupi u kontakt s direktorom Doma kulture u kojem je film trebalo da bude prikazan.

„Ono što naša javnost treba da zna jeste da Ministarstvo kulture ne može nekim drugim merama da interveniše, jer je reč o Domu kulture u Bajanovcu čiji je osnivač lokalna samouprava. Mi nemamo sada, kako ljudi to misle, neke konkretne mere ili poteze da intervenišemo direktno“, objasnio je Vukosavljević.

Ministar smatra da je tu reč o nekoj vrsti cenzure, ishitrenom i nepotrebnom gestu koji je, napominje, doveo u pitanje mnoge stvari.

Vukosavljević objašnjava da je, prema prvim informacijama koje je dobio producent filma „Arhangel studios“, cilj otkazivanja želja da se ne uznemiri javnost u Bujanovcu.

Da podsetimo, kako je juče rekao Miloš Biković, glumac i producent filma „Balkanska međa“, projekcija je u Bujanovcu, iako je regularno bila zakazana, otkazana bez ikakvog objašnjenja.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.