Vujošević: Prava odluka Partizana, Evrokup će biti slabiji, a Zvezda jača sledeće sezone…

0
Igor Pavićević

Legendarni košarkaški trener Duško Vujošević u izjavi za Partizanovu klupsku televiziju prokomentarisao je odluku crno-belih da i sledeće sezone učestvuje u Evrokupu.

Predsednik “parnog valjka” Ostoja Mijailović u petak se zahvalio FIBA na ponudi za učešće u Ligi šampiona, ali istakao da će Partizan zadržati kurs ka Evroligi, prenosi B92.

Vujošević, bez obzira na nesuglasice koje je imao sa Mijailovićem, smatra da je to bila prava odluka.

“Partizan ima tradiciju izvanrednih rezultata, četiri puta je učestvovao na Fajnal Foru, jednom je osvojio, sa generacijom Željka Obradovića, proizvodio je igrače, igru i trenere i sigurno je klub kome pripada mesto u eliti najjačih klubova. Ja bih voleo da FIBA umesto da se bavi time da 3×3 postane olimpijska disciplina da se izbori za prave stvari i da napravi određenu da vrati pod svoje rukovodstvo Evrolige. Ne čini mi se da u ovom trenutku imaju strategiju i energije za tako nešto, na moju žalost, tako da mislim da je Partizan doneo Partizan doneo pravu odluku da nastupa u Evrokupu”, rekao je Vujošević.

Prema njegovom viđenju, to takmičenje će u budućnosti biti slabije nego ove sezone, u kom je Partizan imao “pol-poziciju” pred plej-of.

Takođe, smatra da će evroligaški klubovi, pa i Crvena zvezda, biti jači.

“Računam da će Evrokup biti slabiji nego ove godine, a da će Zvezda, pošto igra Evroligu, biti jača nego ove godine, tako da verovatno Partizan svoju šansu za ulazak u Evroligu traži preko Evrokupa. Onog trenutka kada FIBA vrati Evroligu, što bih ja voleo, Partizan će sa svim ostalim velikanima da ide tamo”, obrazložio je legendarni trener crno-belih.

Na kraju je istakao za čelnike Evrolige da su oduvek iskazivali slabost prema novcu.